Апартамент за 400 лева на квадратен метър.Възможно ли е в

...
Апартамент за 400 лева на квадратен метър.Възможно ли е в
Коментари Харесай

Това е най-изгодната сделка за апартамент в България от държавата

Апартамент за 400 лв. на квадратен метър.

Възможно ли е в България?

Да, в случай че продавачът е страната, която продаде блок с 60 жилището и 18 гаража

Държавен блок с 60 жилището беше продаден на търг на цена три пъти по-ниска от тази, на която хората си купуват жилища в региона на парцела. Става дума за неизползван блок на Националната електрическа компания. Търгът е извършен преди няколко седмици, а спечелилият покупател е бил единствен претендент - без съперници, сочи следствие на БТВ.

Да, търговете, на които държавните компании продават свои парцели, би трябвало да се наблюдават, тъй като парите от това имущество индиректно отиват за нас като данъкоплатци, т.е. в наш интерес е те да бъдат повече и на сметка. В случая става дума за блок, който е строен преди към 20 години с качествени материали, само че в никакъв случай не е населяван. Той е бил за там да се настанят служащи, които да обслужват неосъществилата се АЕЦ-Белене. Блокът се намира в Плевен. 60 жилища има в блока, доста гаражи, сподели в ефира на bTV разследващият публицист Марин Николов.

От НЕК твърдят, че цената е толкоз ниска, защото блокът е амортизиран и в никакъв случай не е употребен. Тогава обаче поражда въпросът какво прави държавата 20 години с този блок?

Блокът се намира в квартал „ Кайлъка “ в Плевен. Той е изработен от тухла и бетон на 5 етажа, с 60 жилището и 18 гаража и е строен преди 20 години. В него е трябвало да живеят наши и съветски експерти за обслужване на бъдещата атомна електроцентрала Белене. Ядрената централа по този начин и не заработва и едвам тази година, през ноември, собственикът на блока - Националната електрическа компания - продава постройката на търг.

„ На годишна база за тази постройка за защита, застраховки, за амортизации, локални налози и такси, са към 100 000 лв., т.е. за актив, който в действителност не ни носи никакви изгоди. Факт е, че 20 години не сме я употребили, факт е, че се взе в последна сметка това решение на Народното събрание за преустановяване на плана " Белене " “, сподели изпълнителният шеф на НЕК Марин Димитров.

Търгът за продажба на постройката е разгласен на обществена платформа и локален уебсайт в интернет. Началната цена е малко над 2 478 000 лв.. Стъпката за наддаване е 5%. Явява се единствено един претендент - огромна локална компания за произвеждане на дограми. Тя наддава единствено един път и печели жилищния блок за 2 602 299 лева При обща разгърната повърхност от малко над 5800 квадрата това прави към 227 евро на квадратен метър. За съпоставяне, съгласно брокер от Плевен, средната цена за жилища в този и прилежащите му квартали е съвсем пет пъти повече - 1000 евро на квадрат.

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР