Анулирана е изпитната работа по математика на седмокласник в Пловдив

...
Анулирана е изпитната работа по математика на седмокласник в Пловдив
Коментари Харесай

Заловиха преписвач на изпита по математика при седмокласниците в Пловдив

Анулирана е изпитната работа по математика на седмокласник в Пловдив поради опит за преписване. Това оповестиха от Регионалното ръководство на образованието. Ученикът е бил с два мобилни телефона и квесторите са решили, че по тази метод счита да наруши разпоредбите. От РУО- Пловдив обаче отхвърлиха да оповестят името на учебното заведение, където е хванат той.

281 седмокласници не се явиха на днешното национално външно оценяване по математика в Пловдив и региона.

Данните бяха изнесени от Регионалното ръководство на образованието. Това са 4,5% от подалите заявки за присъединяване 6200 възпитаници. Преди три дни 252-ма пропуснаха изпита по български език и литература. Националното външно оценяване по математика се организира в 141 учебни заведения в Пловдив и региона. Изпитът стартира в 9 часа. Учениците имат разполагаем 150 минути, с цел да решат 23 задания.

От тях 18 са избираем отговор, 2 с къс свободен отговор и 2 с уголемен.

Резултатите от изпитите в седми клас са балообразуващ детайл при приема на възпитаници в гимназия. Според измененията в Наредбата за организация на дейностите в учебното обучение от тази година учениците подреждат желанията си и в четвърти стадий на класиране за банкет след седми клас.

С резултатите от изпитите пък десетокласниците от обединените учебни заведения аплайват за местата от спомагателния план-прием за продължение на образованието си във втория гимназиален стадий.

Максималният брой точки на всеки от изпитите е 100, а резултатите ще бъдат оповестени до 28 юни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР