Антонио Никазо e един от най-известните експерти по Ндрангета в

...
Антонио Никазо e един от най-известните експерти по Ндрангета в
Коментари Харесай

Антонио Никазо: Боклукът е печеливш бизнес, мафията отдавна е сложила ръце на него

Антонио Никазо e един от най-известните специалисти по Ндрангета в света. Той живее и работи в Канада и Съединените щати. Никазо е създател на 27 книги за калабрийската мафия, някои от които са интернационалните бестселъри. Много от книгите си Никазо е написал дружно с прокурора от “Антимафия ” Никола Гратери, който стартира последната крупна интервенция против Ндрангета, при която бяха задържани 330 души.

Антонио Никазо споделя, че първоначално отровен отпадък се е складирал в Италия, само че обществото там реагирало извънредно бурно. Тогава боклукът почнал да се потапя в Средиземно море. „ В България явно някои е оказал помощ, с цел да се складира боклука “, споделя той в ефира на Нова тв. Не изключва да са забъркани и български незаконни канали, по които преди този момент се пренасяли опиати.

„ Печели се доста и се рискува малко от боклука. Десетки милиона евро “, споделя Никазо. „ Боклукът е печеливш бизнес, мафията от дълго време е поставила ръце на него “, добавя той. Обяснява, че Източна Европа е доста подобаваща за активността на Ндрангета, тъй като към този регион се насочват много евросубсидии. „ Стратегията им е друга. Опитват се да тихи и незабележими “, споделя той и поучава в България да се вдигне звук към казуса, с цел да се вземат ограничения. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР