Антон Петров, когото преди 12 години полицаите от ГДБОП кръстиха

...
Антон Петров, когото преди 12 години полицаите от ГДБОП кръстиха
Коментари Харесай

Как загина Хамстера? Днес се чакат и резултатите от аутопсията

Антон Петров, който преди 12 години служителите на реда от ГДБОП кръстиха Хамстера, умрял 15 мин. откакто спасителите стигнали до джипа му в дълбоката бездна, написа струма.бг.

Припомняме, че той почина при рисково офроуд съревнование на 1885 м надморска височина, а тримата спътници в карания от А. Петров джип са оживели по знамение. Те са настанени в „ Пирогов”, двама от тях са с извадени плещи и охлузни рани, третият е единствено с охлузвания.

За случая е подаден сигнал на тел. 112 в 21,45 ч. в събота. Последвала нощната избавителна акция, само че Хамстера е умрял 15 мин. откакто спасителите стигнали до джипа му в дълбоката бездна.

Говорителят на Окръжна прокуратура – Кюстендил Мариана Сиракова разяснява нещастния случай.

“Образувано е досъдебно произвеждане. Свидетел е дал показания, че е имало офроуд съревнование в планината не по коларски път, а по някаква пътека. Преди да падне в пропастта, Антон Петров е съумял единствено да извика на спътниците си “дръжте се”. По случая се води следствие. Ще има повече информация след аутопсията ", сподели тя.

От моргата в Кюстендил, където е закарано тялото на Хамстера, оповестиха, че аутопсията ще бъде осъществена през днешния ден /понеделник/.

От ПСС – София дежурният по време на случая обявиха, че сигналът в ПСС – Благоевград е подаден от мъж към 20,30 ч., който е твърдял, че се е движил много време пешком, с цел да откри обсег на телефона да заяви, че има потърпевш мъж, който е в безсъзнание.

" Колегите от “Картала” потеглят незабавно и с автомобил стигат до някъде, след това пътят става непристъпен за коли и потеглят пешком. В избавителната акция вземат участие и сътрудници от Благоевград. Общо 10 души излизат да търсят потърпевшия, който е бил на огромна надморска височина, някъде към хижа “Македония”, споделиха от ПСС - София.

Около 22 ч. спасителите идват на мястото. Слизат в пропастта и вадят потърпевшия мъж. Правят реанимационни дейности, с цел да спасят живота му, само че той почива след 15 минути. По думите на сътрудниците от Благоевград пътят, по който са се движели джиповете, не е коларски път,а стръмна пътека, по която имало камъни с 40 см обиколка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР