Антон Петров, известен с прякора Хамстера, е загинал при катастрофа

...
Антон Петров, известен с прякора Хамстера, е загинал при катастрофа
Коментари Харесай

Антон Петров-Хамстера загина след офроуд с джипове в Рила - има ранени

Антон Петров, прочут с прякора Хамстера, е умрял при злополука в Рила планина през вчерашния ден. Той и още трима негови другари карали по остарял и извънредно стръмен път, в региона на Илийна река над село Пастра.

Инцидентът е станал в късния следобяд през вчерашния ден, поради неналичието на покритие на мобилната мрежа обаче спътниците на Петров съумяват часове по-късно да потърсят помощ.

На планинските спасители им лишава още един час, с цел да открият потърпевшите, поради комплицирания и стръмен терен. Наклонът, където се е обърнал автомобилът, е към 70 градуса.

В акцията са взели участие два екипа спасители с високопроходима техника. Огледът на региона е траял цяла нощ. Случаят е предаден на прокуратурата в Кюстендил.

Антон Петров е карал джипа. Пътят, по който се е движел, обаче, е бил подкопан и автомобилът е пропаднал в 100-метрова бездна. Падайки надолу се е удрял в дървета и скали. Спътниците на Петров са изхвърчали от колата и по тази причина са останали живи. Те са в " Пирогов ", по непотвърдена информация - няма заплаха за живота им.

" Пострадалият беше до джипа, действително в безсъзнание, неконтактен, сложихме го на носилката, подадохме му О2, имаше екип другари, които бяха към този момент там и те пожелаха по най-бързия метод да стартираме превоза. Чухме, че другата група се забавя поради неприятния път изпод и започнахме превозване нагоре по ската. Но по средата на самото нанагорнище просто не устоя към този момент потърпевшият ", съобщи Георги Ботев, шеф на ПСС-Благоевград.

В издирването на четиримата мъже се включват другари на Петров от село Пастра и Рила, където е роден и постоянно е идвал.

Живеещите тук описаха, че местността е желана за рисково каране.

От планинската избавителна работа още веднъж подчертаха нуждата от хеликоптер, с цел да се транспортират потърпевши с тежки контузии.

" Ние в този терен, кръстосан, с автомобил, който подскача 40 см по камъните, няма по какъв начин да създадем щадящ превоз на тежко потърпевш. Просто няма по какъв начин да се случи ", сподели още Георги Ботев, шеф на ПСС-Благоевград.

Името на Антон Петров стана известно към делото " Октопод ", по което беше обвинен дружно със съветника на ДАНС Алексей Петров, само че преди две седмици и двамата бяха оправдани. Петров е и един от арестуваните от групата за отвличания " Наглите ".

Репортер: Николай Янев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР