Антон Коджабашев и Румен Петков се срещнаха в Унгария с

...
Антон Коджабашев и Румен Петков се срещнаха в Унгария с
Коментари Харесай

Антон Коджабашев и Румен Петков се срещнаха в Унгария с министъра на спорта и с вицепрезидента на Международната федерация по вдигане на тежести

Антон Коджабашев и Румен Петков се срещнаха в Унгария с вицепрезидента на Международната федерация по повдигане на тежести Атила Адамфи, с който разговаряха за проблемите на българския спорт в дисциплината.

Адамфи изрази безпокойствие от обстоятелството, че новоизбраното управление на Българската федерация по повдигане на тежести не е записано повече от година и половина. Антон Коджабашев насочи покана към Атила Адамфи да посети в България. Той изрази подготвеност за подпомагане в намирането на решение за бъдещето на нашите спортисти, потвърдили се в тази дисциплинираност. Адамфи осведоми със удовлетворение, че за унгарското държавно управление спортът е главен приоритет – политика, която към този момент дава своите резултати.

Коджабашев и Петков се срещнаха и с министъра на спорта на Унгария Смит Адам. По време на диалога стана ясно, че Унгария ползва прецизна държавна политика във връзка с спорта. Сериозни са тласъците за развиване на младежкия и клубен спорт и резултатите във футбола, волейбола, хандбала са налице. В образователната стратегия пък всеки ден е заложен час по физическо образование. В разнообразни райони на страната са основани условия за друг тип спорт, което дава спомагателна опция за децата и младежите за физическа интензивност. 33 000 деца сега упражняват плуване в Унгария – в 17 области там има построени плувни комплекси, които учениците могат да посещават гратис.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР