Антон Хекимян се среща с КНСБ, обеща 37 нови детски

...
Антон Хекимян се среща с КНСБ, обеща 37 нови детски
Коментари Харесай

Антон Хекимян се среща с КНСБ, обеща 37 нови детски градини и 20% ръст на заплатите в културата и транспорта


Антон Хекимян се среща с КНСБ, даде обещание 37 нови детски градини и 20% растеж на заплатите в културата и превоза. 37 нови детски градини и 20% растеж на заплатите в секторите просвета и превоз – това са част от обещанията, които кандидат-кметът на София от ГЕРБ Антон Хекимян даде на среща с КНСБ.

В началото той изясни, че до момента е било направено доста в секторите обучение, превоз и просвета, само че работата би трябвало да продължи, и показа част от целите си.

„ Планираме построяването на 37 детски градини, би трябвало да продължи построяването и на яслени групи. Но ние сме длъжни да настояваме и учителите, които работят там, да имат почтени заплати. Кметът на София може да упорства на национално равнище заплатите им да се усилят. Това към този момент се случи и да си преподавател към този момент е почтено “, сподели Хекимян.



С 50% възнамерява да се усилят заплатите на медицинските сестри в градините и яслите в границите на мандата. „ Трябва да притеглим тези хора. Те би трябвало да останат да работят тук, само че и да притеглим нови фрагменти “, изясни той.

В бранш превоз се планува рационализация на градския превоз с 270 нови електробуси и трамваи. За тях ще би трябвало да се привлекат нови фрагменти. Отделно се възнамерява и 20% нарастване на заплатите

20% нарастване на заплатите даде обещание и в бранш просвета, както и построяването на културни центрове в „ Младост “ и „ Люлин “, на нова сцена на спектакъл „ Възраждане “ и дотъкмяване на ремонта на спектакъл „ София “.

На срещата със синдиката Хекимян дойде с претендентите за общински съветници Георги Георгиев и Стефан Марков и зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Очаквайте детайлности!
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР