Антон Атанасов И чужденци са били удостоявани със званието „почетен гражданин

...
Антон Атанасов
И чужденци са били удостоявани със званието „почетен гражданин
Коментари Харесай

3-ма англичани са почетни граждани на Хасково 

Антон Атанасов

И чужденци са били удостоявани със званието „ почетен жител на Хасково “. В този век това се е случило през 2005 година и е обвързвано с подписването на Споразумението за побратимяване сред Хасково и британския град Лестър.

На 08.07.2005 година за почетни жители на Хасково са оповестени Мери Дрейкот, Майкъл Джонсън и Юдей Долакия. Към оня миг Мери Дрейкот е лорд кмет на британския град Лестър. В продължение на 16 години съставлява административен регион Коулман в Съвета на Лестършир, а по-късно и в Градския съвет. Била е ръководител на Комисията по финанси и заместник-председател на локалния Общински съвет.

Има огромни заслуги за стартирането и развиването на партньорските взаимоотношения сред община Хасково и община Лестър. Работи в тази посока от 2002 година, като подкрепя реализирането на подаяние от 3 пожарни автомобила и съоръжение на РСПАБ-Хасково. Благодарение на нейните старания е подписано и Споразумението за побратимяване сред Хасково и Лестър.

Към 2005 година Майкъл Джонсън е заместник-лорд кмет на британския град Лестър. Бил е лорд кмет сред 1995 и 1996 година и сред 2000 и 2001 година Между 2003 и 2004 година е заместник-председател на локалния Общински съвет.

Работил е за развиването на партньорските взаимоотношения сред община Хасково и община Лестър. Той е един от основните фактори, с помощта на които Споразумението за побратимяване сред двата града е подписано.

Юдей Долакия дълги години е работил в партньорство с община Хасково. Бил е основен бизнес консултант в Градския съвет на Лестър, основен бизнес консултант в отдел „ Търговия и промишленост “ и съдружник-планиране и корпоративни действия в „ Глобъл Консултинг “ ООД.

През годините интензивно е подпомагал Хасково в реализацията на доста планове.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР