Антоанета Цонева от Демократична България разкри, че от партията й

...
Антоанета Цонева от Демократична България разкри, че от партията й
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Ние от избори не се страхуваме, но такива не са нужни в момента

Антоанета Цонева от " Демократична България " разкри, че от партията й ще упорстват ограниченията и самодейностите от управническата стратегия бъдат отразени в актуализацията на бюджета и в законодателната стратегия на Народното събрание. В  предаването " Денят стартира с Георги Любенов " тя посочи, че това не е ултиматум, а проект за деяние.

Тя разясни, че " Демократична България " първо ще приказва с " Продължаваме промяната ", с цел да изложи своите оферти.

" Този пакет ограничения е ориентиран към подсилване на ръководството. Какви са предложенията - подсилване на службите, които са свързани със отбрана на националната сигурност, дейно деяние на Съвета по сигурност към Министерски съвет, също по този начин оценка за преданост на чиновниците на службите и по-висока успеваемост на контраразузнавателни служби. Това което предлагаме, Българска социалистическа партия по отношение на него - не виждам по какъв начин би могла да реагира по отрицателен метод. ", изясни Цонева.

Тя препотвърди позицията на " Демократична България " за изпращане на оръжия в Украйна.

" Демократична България " е за изпращане на оръжия. " Демократична България " е против тезата, с която се облъчва българското общество, по тази причина че в случай че ние изпратим оръжие на Украйна, ще бъдем въвлечени във война. Това е най-токсичната теза, с която българското общество се облъчва ", съобщи Цонева.

Тя добави още, че българската войска би трябвало да бъде осъвременена и да се създадат вложения в човешки капитал.

" Ние от избори не се опасяваме. В момента на България предварителни избори не са ѝ нужни. Нужни са излекуване на институциите, с цел да може да бъде препоръчан спешен и антиифлационен проект и ограничения, които българските жители чакат. Всичко това няма по какъв начин да се случи, в случай че в този момент отидем на избори. Трябват дейности. ", сподели Антоанета Цонева.

Тя добави, че това, което държавното управление ще предложи във връзка с понижаване на акциза на биодобавките в цената на горивата, ще даде резултати.

" Има напрежение, има неустановеност и затова държавното управление би трябвало бързо да предложи ограничения през актуализацията на бюджета, с цел да могат хората да бъдат малко по-спокойни в обстановка като тази ", означи тя.

Антоанета Цонева разяснява и проблемите в енергийния бранш.

" ГЕРБ построи една тръба за 2 милиарда, която по никакъв метод не е обвързвана с диверсификация, нямаме никаква изгода от нея, просто се задоволи интереса на Путин да реализира този план. Интерконекторът с Гърция се бави 11 години. Ако ние имахме тази връзка в този момент, можехме да си взимаме всички количества азерски газ ", сподели Цонева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР