Антоанета Костадинова разкри, че все още изпитва болки в рамото,

...
Антоанета Костадинова разкри, че все още изпитва болки в рамото,
Коментари Харесай

Антоанета Костадинова: След световното първенство ще направя рехабилитация на рамото

Антоанета Костадинова разкри, че към момента изпитва болки в рамото, само че ще направи по-сериозна рехабилитация на контузията едвам след международното състезание по спортна пукотевица в Баку другия месец.

В понеделник, 10 юли, българката в дисциплината 25 метра револвер при дамите на държавното състезание по спортна пукотевица с малокалибрено оръжие на стрелковия комплекс " Гео Милев " в София.

" До Световното състезание нямам време за отмора и би трябвало да се състезавам с болките в рамото. След Световното ще направя по-сериозна рехабилитация и ще си взема отмора и ще завърна заредена и с готовност за нови триумфи. Тази година ще я караме по-полека, тъй като през последните години нямах отмора и на моменти се усещам изчерпана. В момента имам и комфорт, тъй като още предходната година взех олимпийската квота, което дава успокоение ", сподели Антоанета Костадинова на конференция.

Състезателката отдаде дължимото на своя персонален треньор Христо Христов за триумфите в последните години.

" Всеки един орден, който съм спечелила, е заслуга на моя треньор. Не съм се научила да изстрелвам сама, не упражнявам сама, това е отборна работа и резултатът е за нашия екип. Медалът от Европейските игри ми дава самочувствие и това е значима част от цялостния облик на един играч ", добави Антоанета Костадинова.

Олимпийската вицешампионка от Токио 2020 бе определена за Спортист на месец юни за двата си медала от Европейските игри в Полша - бронз в микса на 10 м и сребро на 25 м револвер.

" Не постоянно надпреварите завършват по най-хубавия метод, само че в множеството случаи, които не мога да управлявам сама, треньорът ми оказва помощ. Точно по този начин се случи на Олимпиадата в Токио. Направих неприятни серии и той ме дръпна, сподели ми точните думи и по-късно се върнах в надпреварата като нов човек и завоювах медала ", добави тя.

Нейният ментор съобщи, че триумфите им се дължат на усиления труд.

" Всичко е доста труд, не разгадавам на шанс в моята треньорска работа. Спомням си всички надпревари, медали. Имали сме доста хубави и доста неприятни моменти в взаимната ни работа ", сподели треньорът Христо Христов.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР