Антоанета Добрева - Нети усилено репетира първия си моноспектакъл, с

...
Антоанета Добрева - Нети усилено репетира първия си моноспектакъл, с
Коментари Харесай

Нети става дубльорка на Мария Калас в първия си моноспектакъл

Антоанета Добрева - Нети интензивно репетира първия си моноспектакъл, с който ще излезе на сцената на Театър “Българска войска ”. Очаква се премиерата на " Глас " от Елена Аллексиева да е през март.

Пиесата към този момент е поставяна на сцените на Нов театър-НДК и на Народния спектакъл “Иван Вазов ” и е игран от Яна Титова и Яна Маринова. Новият вид с присъединяване на Нети е режисиран от Ивайло Христов, а музиката е на Дони. И още нещо друго - този път основната героиня ще има и музикални осъществявания. Това е разумно, защото самата Нети пее от дете, а през последното десетилетие се занимава и с оперно пеене.

" Глас " споделя за дубльорката на Мария Калас, жена, която има визия, глас, всичко, единствено не и шанс. Активните ѝ певчески години съответстват с времето, когато Калас е огромната звезда, а нея принуждават да стане дубльорката. Тя в никакъв случай не излиза на сцена. Трагична орис, само че разказана с ослепително възприятие за комизъм и доста самоирония.

Това е първият моноспектакъл с присъединяване на жена в цялата история на Военния спектакъл.

За Нети също е напълно ново предизвикателство, за което споделя, че се постанова да се оправи с голямо количество независима работа.

Но с него като че ли се връща в детските години, когато има един собствен личен свят, в който разиграва хиляди неща. И макар че за нея е дебют да играе в моноспектакъл, не се усеща сама, по този начин се заиграва с нещата, с текста, с героинята, все едно е с доста хора на сцената. И към този момент се усеща доста удобно.

Какво ще пее по време на " Глас ", обаче остава загадка за феновете. “С моя учител Христо Сарафов си дадохме сметка, че преди изобщо да знам, че в миналото ще играя тази роля, множеството от ариите, които съм учила, са в репертоара на Мария Калас, тъй като и двете сме сопрани ”, споделя още Нети.

 

 

 

 

 

 
 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР