Антоанета Борисова е шофьорът на автомобила, ударен от кола с

...
Антоанета Борисова е шофьорът на автомобила, ударен от кола с
Коментари Харесай

Защо арестуваха жената, пострадала при катастрофата с мигрантите?

Антоанета Борисова е водачът на автомобила, ударен от кола с 11 мигранти, чийто водач опитвал да избяга от полицията. Екшънът се разигра в София в понеделник. След злополуката Борисова е задържана.

„ Прибирайки се от работа по Околовръстното шосе, чух полицейски сирени. Колите съвсем стопираха, след което се случи ударът. Изгубила съм схващане, не помня нищо досега, в който видях полицайка до мен. Тя ме попита дали съм добре и дали желая да се обадя на някой непосредствен. Откараха ме в болница, направиха ми проучвания. След това пристигнаха двама служители на реда и споделиха, че би трябвало да ми създадат проба за алкохол и опиати. Съгласих се незабавно. Оказа се, че имам позитивна проба за опиати. Казах, че съм пила едно хапче срещу главоболие на обяд. Никога не съм приемала опиати и по тази причина предложих кръвен текст. Дадох кръв. По-късно се оказа, че съм арестувана за 24 часа в Пето районно ръководство “, описа Борисова.

В ареста тя била настанена при мигрантите и „ индивидът, който за малко не лишил живота ѝ “. Борисова добави, че това се случва на фона на контузиите, които е получила.

„ Оцелях по знамение, сега пребивавам втори живот “, показа още потърпевшата и добави, че служителите на реда са споделили, че колата с мигрантите е карала с съвсем 200 км/ч.

Светлана Найденова, сестра на Антоанета, показа, че научила за злополуката от сътрудници на потърпевшата. Тя добави, че в протокола на Министерство на вътрешните работи е разказано в детайли какво се е случило и от него излиза наяве, че Антоанета не е била използвала опиати.

Адвокат Силвия Петкова дефинира случилото се с Антоанета като „ произвол “. „ Един от главните правила, които би трябвало да се съблюдават при положение на задържане, е този на нуждата. Много постоянно Европейският съд по правата на индивида осъжда България по такава причина “, сподели още Петкова. Тя добави, че в тази ситуация с Борисова няма условия, които да постановат нейното задържане.

По-късно от Министерство на вътрешните работи разясниха случая за NOVA, като показаха, че пътно-транспортното произшествие е квалифицирано като тежко, което постанова участниците в него да бъдат тествани за наркотични субстанции и алкохол. Затова такива са направени и на лидера на потърпевшия автомобил, допълват управляващите.

След данните, показани от пострадалата, е разпоредена спомагателна инспекция по отношение на законността на дейностите на чиновниците на реда.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР