Антивирусният препарат амантадин е показал отлични резултати при експериментално лечение

...
Антивирусният препарат амантадин е показал отлични резултати при експериментално лечение
Коментари Харесай

Може ли лекарство срещу Паркинсон да е решението срещу COVID-19?

Антивирусният препарат амантадин е посочил отлични резултати при пробно лекуване с него на в Мексико. От излиза наяве, че то е обещано на общо 15 пациенти в югоизточната част на страната, като всички са посочили превъзходен резултат и са се излекували изцяло.
Участниците в изследването са получавали по 100 мг амантадин в продължение на 14 дни. Всички те са се възстановили без да се постанова да стигат до болнично лекуване. Освен това всички те са развили антитела към SARS-Cov-2. Според учените, проучването демонстрира, че амантадин може да се употребява дейно и безвредно против ковид.
 Доц. Чорбанов: Не знаем дали утвърдените от Европейска комисия ваксини са положителни, не са тествани върху най-уязвимите групи Доц. Чорбанов: Не знаем дали утвърдените от Европейска комисия ваксини са положителни, не са тествани върху най-уязвимите групи
Към имунизациите против COVID-19 би трябвало да се подхожда рационално, а не прочувствено. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по...
До момента вирусът е лишил живота на над 106 000 души в Мексико, а опитът заболяването да бъде овладяна с комбинираното използване на хидроксихлорохин и азитромицин се е оказал несполучлив. В Мексико е изработен опит и за лекуване с ивермектин, само че все още резултатите с него са спорни. Употребата на Ремдесивир пък изисква болнично лекуване, а ефикасността му също не е еднопосочна.
Амантадинът е утвърден от Агенцията за храни и медикаменти в Съединени американски щати (FDA) още през 1973 година, като препаратът се употребява за лекуване на заболяването на Паркинсон. От 1976 година обаче, той се ползва и при грип H1N1, само че скоро по-късно е станало ясно, че то не е изцяло ефикасно, защото вирусът на грипа мутира бързо и става устойчив към препарата. Важно е да се спомене, че всички пациенти с Паркинсон, лекувани с амантадин, не са показали досега признаци на COVID-19.
От направените досега изследвания е ясно, че препаратът навлиза в каналите на SARS-Cov-2 и пречи на проникването на вируса в клетката. Това се удостоверява и от проучването върху 15 души, извършено в Мексико. Пациентите са на междинна възраст 48 години, като са приемали препарата сред април и юли. Петима от тях са мъже, а 10 – дами. Сред тях има и страдащи от високо кръвно налягане и диабет. В режима на лекуване на някои от тях са включени още азитромицин и аспирин. След 14 дни всички те са оздравели от вируса и са развили антитела.
Според създателите на проучването, то демонстрира, че амантадинът е ефикасна и евтина опция, която може да спре признаците на ковид и да даде време на организма да се оправи по-бързо с инфекцията. Все отново в проучването се акцентира, че главното му предопределение е за заболяването на Паркинсон, като също така препаратът може да има съществени странични резултати.
 Как се лекува ковид (COVID-19) – медицински протокол Как се лекува ковид (COVID-19) – медицински протокол
Какво е лекуването на COVID-19 – заболяването, предизвиквана от ковид SARS-CoV-2? Медицински протокол, оповестен от МБАЛ " Здра...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР