Антициклонът Карина ще влияние върху времето у нас в близките

...
Антициклонът Карина ще влияние върху времето у нас в близките
Коментари Харесай

Великденски температури на Коледа, около 0 градуса в новогодишната нощ

Антициклонът " Карина " ще въздействие върху времето у нас в околните 5-6 дни. След 48 часа той ще пристигна над България. Снегът ще вали на много места, само че в доста дребен размер, а снежната завивка ще е 1-3 см. В равнинната част на България няма да се образува трайна снежна завивка. Това заяви пред Българска национална телевизия климатологът доцент Георги Рачев.

На самата Коледа - великденски температури. Те ще доближат 12, нищо чудно и 15 градуса, предвижда той.

По думите му по време на коледните празници ще се радваме на слънце, а ниските елементи ще има утринна мъгла. Очакванията са на Стефановден температурите да паднат с градус - два.

Според климатолога в последните дни на месеца ще има аномалии - 4 градуса над нормалното. Дъжд и сняг ще се редуват на 28, 29 и 30 декември, а през последния ден от годината преваляванията ще спрат и температурите ще са към 0 градуса, изясни доцент Рачев.

Прогнозите за по-добро време не понижава подготовката за пътно поддържане. Днес завършват всички поправки на пътищата, с цел да може хората да се придвижват умерено, разяснява инж. Светослав Глосов от АПИ, също посетител в предаването.

Той съобщи, че готовността за реакция на компаниите за разчистване е 24-часова, а над 3000 машините са разполагаем.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР