Антитръстовият регулатор в Австралия заяви днес, че започва разследване за

...
Антитръстовият регулатор в Австралия заяви днес, че започва разследване за
Коментари Харесай

Австралия ще проверява задушават ли Google и Facebook медиите

Антитръстовият регулатор в Австралия съобщи през днешния ден, че стартира следствие за ролята на щатските онлайн колоси Фейсбук и Гугъл в разрушаването на локалния медиен пазар в ущърб на читатели и издатели, предава Reuters.

Без да се разграничават изключително от останалите страни по света, обичайните медии в Австралия бяха сложени натясно от онлайн колосите, защото парите от реклама потекоха към Фейсбук, Гугъл, Netflix и сходни, а кранчето на вестници, телевизия, радиа и интернет издания съвсем пресъхна.

Правителството в Канбера подреди инспекцията като част от необятна промяна на медийния бранш поради растящото терзание за бъдещето на публицистиката и качественото новинарство след години на спадащи доходи, понижаване на броя на работните места в нюзрумите и растежа на подправените вести.

" Ще проучим дали платформите упражняват пазарната си мощност в търговски покупко-продажби в ущърб на потребителите, основателите на медийно наличие и рекламодателите ", съобщи ръководителят на комисията Род Симс. Разследването ще цели да даде и по-добра визия по какъв начин работят Гугъл и Фейсбук и ще помогне на регулатора да " разбере изцяло тяхното въздействие в Австралия ".

Окончателният отчет ще бъде подготвен след 18 месеца.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР