Антитръстовите органи на САЩ разширяват разследването си срещу Amazon, съобщава

...
Антитръстовите органи на САЩ разширяват разследването си срещу Amazon, съобщава
Коментари Харесай

Американските регулатори разследват облачните услуги на Amazon

Антитръстовите органи на Съединени американски щати уголемяват следствието си против Amazon, оповестява Reuters. Доскоро във фокуса им бяха продажбите на дребно, само че в този момент инспекцията обгръща и звеното за облачни услуги на ритейл колоса, защото се трансформирало в основен фактор от бизнеса на компанията.

Amazon Web Services има най-големите центрове за данни в света и съгласно анализатори е в пъти по-голямо от главния си съперник Azure, облачната платформа на Microsoft. За последното регистрирано тримесечие на 2019 година AWS сформира 13% от общите доходи на компанията и 60% от оперативната облага за последните 12 регистрирани месеца, оповестява Bloomberg.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Според данните на Refinitiv облачното звено на Amazon ще генерира 34.9 милиарда $ от продажби до края на 2019 година Доминантното състояние, което Amazon Web Service заема в бизнеса с облачни технологии, е повода органите по ръководство на конкуренцията да насочат вниманието си към сдружението.

Главното терзание

Облачната платформа предлага изчислителна мощ, предпазване на бази данни и доставка на наличие, услуги, посредством които бизнесите могат да съкратят времето и разноските, нужни за създаване на лични сървъри и центрове за данни. AWS обезпечава по-ниски разноски и тъй като облачната платформа се употребява взаимно от всички клиенти, които си споделят общия запас.

Продуктите на AWS се конкурират с продуктите на стотици софтуерни компании, някои от които употребяват комерсиалната платформа на Amazon. Така се основава обстановка, в което компании, конкуриращи се с AWS, зависят от онлайн платформата на колоса. Според критици този спор съществено заплашва конкуренцията, като това е едно от изказванията, които регулаторите ще ревизират. Едно от основните терзания на антитръстовите органи е, че Amazon има изгода от това да дискриминира фирмите, които употребяват услугите на конкурентни облачни платформи, и да дава преимущества на тези, които извънредно употребяват продуктите на AWS.

Антимонополните органи към този момент са разпитали няколко софтуерни компании по отношение на практиките на Amazon Web Services. Разследването може и да не докара до дейности против компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР