Антитръстовите агенции в няколко щата в САЩ имат готовност да

...
Антитръстовите агенции в няколко щата в САЩ имат готовност да
Коментари Харесай

Разследване срещу Facebook за нарушение на антитръстовото законодателство

Антитръстовите организации в няколко щата в Съединени американски щати имат подготвеност да заведат поради нарушаването на разпоредбите за конкуренция при придобиването на Instagram и WhatsApp, заяви Агенция Франс Прес.
По-рано „ The Washington Post ” осведоми, че Федералната комисия за търговия счита за подаде тъжба от името на федералното държавно управление в напъните си да усили против огромните софтуерни компании.
 Тръмп упрекна в цензура Facebook и Туитър Тръмп упрекна в цензура Facebook и Туитър
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разкритикува решението на администрациите на Facebook и Туитър, което ограничи разпространяването в тези...
Към тях са се включили към 40 страни, които настояват, че Фейсбук се стреми да ограничи конкуренцията, като закупи през 2012 година Instagram, а през 2014 година WhatsApp.
По-рано тази година разгласи, че ще направи обзор на покупко-продажбите, осъществени през последните 10 година от пет огромни компании, с което отвори вратата за вълна от евентуални антитръстови следствия.
Агенцията за отбрана на потребителите съобщи, че ще прегледа покупко-продажбите, подписани от Amazon, Apple, Фейсбук, Microsoft и Гугъл Alphabet от 2010 година насам на фона на възходящите недоволства от софтуерни платформи, които преобладават в основни стопански браншове.
През октомври Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, което дружно с Федералната комисия за търговия следи за спазването на антитръстовото законодателство, упрекна компания Alphabet, че поддържа " противозаконен монопол " в онлайн търсенето и рекламата и отваря вратата за евентуален разпад. Единадесет американски щата се причислиха към това дело.
 Как да се отървем от зависимостта ни от обществените мрежи Как да се отървем от зависимостта ни от обществените мрежи
Манипулират ни. Това е заключението на новия документален филм на „ Нетфликс “ - „ Дилемата на обществените мрежи&ld...
Увеличава се контролът върху огромните софтуерни компании, които разшириха своето владичество през последните години, в това число по време на световната пандемия, когато от ден на ден хора употребяват интернет платформите за артикули и услуги.
Засега от Фейсбук няма коментар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР