Антитерористичната полиция в Белгия задържа двама заподозрени членове на крайнодясна

...
Антитерористичната полиция в Белгия задържа двама заподозрени членове на крайнодясна
Коментари Харесай

Белгия задържа двама крайнодесни заподозрени в тероризъм

Антитерористичната полиция в Белгия задържа двама обвинени членове на крайнодясна група, упрекнати в скрит план за бомбени офанзиви и подбудителство към принуждение.

Двойката, мъж и жена при започване на 20-те, са били арестувани след поредност от набези в къщи в Дипенбек и Остенде, споделиха прокурорите.

Една къща съдържа огромни количества нацистки сувенири и флагове, прибавиха те.

Обвиненията против две включват „ набиране на хора за осъществяване на терористични закононарушения “.

Те също са обвинени в „ подготовка за осъществяване на терористични актове “.

Белгийските нападения са част от общоевропейска интервенция против десния тероризъм, която включва и нападения в Хърватия, Германия, Литва, Румъния и Италия, съгласно организацията за закононарушения на Европейски Съюз Европол.

Общо петима души бяха арестувани и седем други разпитани в другите страни, се споделя в известието.

Двамата души, арестувани от белгийската полиция, са разпознати като Daan C, роден през 2000 година, и Kayley W, роден през 2002 година

Daan C беше задържан в очакване на по-нататъшно следствие, до момента в който Kayley W беше освободена след разпит.

" Двамата лица са обвинени в присъединяване в дейностите на терористична група, дружно с Daan C също и като водач “, се споделя в изказване на федералния прокурор.

„ Има индикации, че обвинените са били дейни в няколко криптирани крайнодесни платформи, призоваващи хора да правят терористични актове, набиране на нови членове и шерване на информация за това по какъв начин да се употребяват 3D-отпечатани огнестрелни оръжия ", се споделя в изказването.

" Те също бяха открити в владение на материали, които биха могли да се употребяват за произвеждане на самоделни бомби и бензинови бомби. "

В допълнение, прокурорите споделиха, че някои членове на онлайн групите са написали манифест и имаше индикации, че са разполагали с оръжия.

" Въпреки младата възраст на някои от обвинените, знаците демонстрират, че има нараснал риск някои от скоро ще подхващат дейности “, сподели Европол.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР