Антителата срещу новия коронавирус, които присъстват в организма на преболедували

...
Антителата срещу новия коронавирус, които присъстват в организма на преболедували
Коментари Харесай

Антителата срещу COVID-19 се предават на бебето от майчината кърма

Антителата против новия ковид, които участват в организма на преболедували дами, се предават на бебетата им посредством кърмата, съобщи ТАСС.

Агенцията цитира Татяна Руженцова, началник на клиничните проучвания към съветския регулатор Росспотребнадзор. Тя посочи обаче, че тези антитела не са задоволителни за цялостното предотвратяване на кърмачето.

" На нас са ни добре известни преимуществата на кърменето, посредством което постъпват в организма на бебето имуноглобулините на майката, защитаващи го от зараза. При кърмачетата наличието на стомаха и на дванадесетопръстника не е толкоз нападателно, както при възрастните. Киселинността е доста по-ниска, ферментите са по-малко и заради тази причина антителата не се унищожават и попадат в организма на пеленачето. Ако майката е построила имунитет, тя го предава и на детето си. Но тази отбрана напълно не е задоволителна, изключително в случай че в помещението има кашлящи и дишащи заболели ", посочи Руженцова.

Тя поучава майките да заобикалят визити с кърмачетата на молове, заведения за хранене и места със скупчвания на хора, при които съществува риск от контакти с инфектирани хора.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР