Антисемитизмът не е проблем само на евреите, ислямофобията не е

...
Антисемитизмът не е проблем само на евреите, ислямофобията не е
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Антисемитизмът не е проблем само на евреите, а болест на обществата

Антисемитизмът не е проблем единствено на евреите, ислямофобията не е проблем единствено на мюсюлманите, хомофобията не е проблем единствено на хората с друга полова ориентировка, а болест на обществата, която не би трябвало да разрешаваме да популяризира болест и да се инфилтрира, тъй като рано или късно идва върху всеки един от нас. Това съобщи Георг Георгиев в декларация от името на ПГ на ГЕРБ-СДС във връзка на Международния ден в памет на жертвите от Холокоста, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той напомни, че на днешния ден през 1945 година е освободен концентрационният лагер „ Аушвиц “. За страдание, това е тъмен интервал в международната история, в които милиони почтени хора губят своя живот безсмислено под натиска на един човеконенавистен режим, който във своето безумство коства на света и до през днешния ден една дълбока отворена рана, която всички ние сме длъжни да лекуваме във всеки един миг, в който си спомняме, че сме хора, уточни Георгиев. Той разяснява, че България е положила неимоверни старания в дните на максимален мрак да направи по този начин, че тази рана да не се отвори в тъканта на нашето общество.

Спасявайки близо 50 хиляди човешки живота, през днешния ден в тази зала имаме опцията да сме с наследници на спасителите и избавените, а не на гонителите и жертвите, съобщи Георгиев. Според него това е героизъм, изработен от нашето общество, който и до през днешния ден би трябвало да ни припомня, че единението на този народ е всичко, от което имаме потребност. Единението на този народ е освен това, което е избавило нас, само че и цяла Европа, и целия свят в дни на най-тежка полуда, счита той.

Българското държавно управление редовно полагаше изпитание в дните, в които имахме постоянно такова, България да се държи високо на картата на отбрана на човешките права, добави Георгиев и посочи, че се е предписание всичко допустимо достолепието на страната да дава отговор на това, което е избавило 50 хиляди човешки живота.

През 2017 година България стана първата страна, която назначи заместник-министър за координатор за битка с антисемитизма, и една от първите пет, която одобри работната формулировка за антисемитизъм, добави Георгиев. По думите му с това сме посочили ангажимент да се борим с антисемитизма, езика на омразата, нетолерантността, ксенофобията и расизма. Ангажимент, който съм благополучен, че това заседание съумя да удостовери, съобщи Георгиев. Той даде образец с измененията, които са създали в Наказателния кодекс за тежко криминализиране на езика на ненавист, което по думите му показва тяхната воля да се борят с това рисково събитие.

Само преди няколко дни видяхме до какво може да докара омразата. Ние сме длъжни, историята ни задължава, да оказваме помощ на приятелите си тогава, когато вандали заплашват и тяхното достолепие, когато българи стават обект на ненавист от най-висока степен, бити, преследвани за това какви са, за това, че желаят да живеят с историята и достолепието си, сподели още Георгиев. Според него като страна имаме ангажимент, с цел да бъдем на висотата на това, което са създали нашите предшественици, да се борим за всяка педя от човешките права.

Ден като днешния следва да ни припомня във всеки един миг, че в нас като народни представители стои по някой от тези, които се подписаха, с цел да не бъдат депортирани българските евреи, съобщи Георгиев. Той напомни, че за жалост не са съумели да бъдат избавени 11 343 почтени, които са били депортирани от териториите на Беломорска Тракия и Вардарска Македония.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР