Антируският алианс в ЕС изглежда е на път да се

...
Антируският алианс в ЕС изглежда е на път да се
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: Пропуква се антируският алианс в ЕС

Антируският алианс в Европейски Съюз наподобява е на път да се пропука. Италия и Унгария са поискали от блока да призове категорично за преустановяване на огъня в Украйна и мирни договаряния с Русия, изказвайки се в несъгласие с други страни членки, решени да следват твърда линия по отношение на Москва преди срещата на върха на Съюза идната седмица. В лагера на Рим и Будапеща е и Кипър - островната страна се притеснява по отношение на препоръчаната възбрана за продажба на парцели на съветски жители

Кирил Петков заплашил депутати от Движение за права и свободи, че " ще ги оправи ". Според представителя на придвижването Станислав Анастасов министър председателят предизвестил, че до три седмици в Движение за права и свободи може да чакат вести от ръководителя на службата за съгласуваност на наказания към Държавния департамент на Съединени американски щати.
Но пък водачът на " Продължаваме промяната " има намерение да участва на среща на ръководителите на демократичната група " Обнови Европа " (ОЕ) – третата политическа мощ в Европейския парламент, към която принадлежи Движение за права и свободи. Предстоящата среща е най-силният сигнал, че Политическа партия счита да се причисли към евролибералите.
Руският парламент одобри през днешния ден законопроект, който отстранява възрастовите ограничавания за професионалните бойци, които се причисляват към армията. Досегашният възрастов таван бе 40-годишна възразст. Това е следващото доказателство, че " специфичната военна интервенция " не се развива толкоз сполучливо, колкото кремълските глашатаи се пробват да ни убедят. Може би е единствено въпрос на време ветерани от ВСВ да бъдат подтиквани да нарамят пушки нарамо и да се впуснат да " освобождават " Украйна.

Писателят и стихотворец Георги Господинов е бил препоръчан от българския П.Е.Н. център за Нобелова премия за литература. Решението е взето през януари тази година и към този момент е изпратено до Нобеловия комитет. Подписано е от ръководителя на П.Е.Н. център Здравка Евтимова. Самата Евтимова посочи пред бТВ, че предлагането е било изпратено още през януари до комитета, само че оттова до момента няма реакция.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР