Антируските санкции и решението на Европейския съюз да се откаже

...
Антируските санкции и решението на Европейския съюз да се откаже
Коментари Харесай

Русия: ЕС е загубил $ 1,5 трилиона заради антируските санкции

Антируските наказания и решението на Европейския съюз да се откаже от икономическите си връзки с Русия доведоха до загубата на 1,5 трилиона $, съобщи съветският заместник-министър на външните работи Александър Грушко.

" Общите загуби на Европейския съюз - това са най-скромните калкулации - от наложените наказания и взетите решения в икономическата област за ограничение на съдействието с Русия възлизат на към 1,5 трилиона $ ", съобщи той на Евразийския стопански конгрес във Верона.

Ден по-рано представителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че Европейски Съюз не може да дефинира какви нови наказания могат да бъдат наложени на Русия. В същото време Кремъл не се съмнява в продължаването на политиката на наказания на Запада.

На 1 ноември съветският президент Владимир Путин назова неуместни концепциите на Запада да забрани доставките на отвертки и други дребни артикули за Русия. Той акцентира, че западните страни, които се пробват да ударят Русия със наказания, в последна сметка сами са се санкционирали. В същото време натискът на глобите ще се ускорява, съобщи съветският водач.

По-рано, на 5 октомври, по време на пленарно съвещание на интернационалния спорен клуб " Валдай " Путин съобщи, че Русия няма да се постанова на Европа, в случай че не желае това. В същото време точно Европа се изолира от Русия, създавайки нова желязна завеса " в своя лична загуба, в своя щета ", акцентира президентът.

Западните страни усилиха санкционния напън върху Москва на фона на Специалната военна интервенция за отбрана на Донбас, чието начало Путин разгласи на 24 февруари 2022 година

 

Източник " Гласове "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР