Антиправителствени протести на албанската опозиция прерастнаха в сблъсъци с полицията

...
Антиправителствени протести на албанската опозиция прерастнаха в сблъсъци с полицията
Коментари Харесай

Протести срещу беднотията и сблъсъци с полицията в Тирана

Антиправителствени митинги на албанската съпротива прерастнаха в конфликти с полицията пред канцеларията на премиера Еди Рама в Тирана. Десетки хиляди показаха неодобрение от корупцията, увеличаващата се беднотия и обезлюдяването на Албания, заяви Българска национална телевизия.

Безредиците започнаха откакто някои от участниците раздраха полицейския кордон край постройката на държавното управление и хвърлиха черна и и алена багра.

" Протестирам, тъй като народът е в огромна рецесия, заплатите са доста ниски. Няма никаква стопанска система. В Албания не останаха младежи, има единствено остарели. Всички с обучение отпътуваха в чужбина ", споделя Олси Вата, стачкуващ.

Запалени бяха свещи в памет на двама арестувани, които, съгласно опозицията, са умряли в полицейски арест. Опозиционната проява се преглежда и като демонстрация на мощ преди локалните избори през май следващата година.

" Дойдохме, с цел да свалим този режим, който докара хората до такава деградация, че гласове се купуват за сред 8 и 18 евро ", споделя Мохамед Хисени.

" Точно както преди 32 години, светът ни вижда като хора, които идват с дребни лодки ", съобщи водачът на опозиционната Демократическа партия Сали Бериша във връзка миграцията към Англия. Според английски представители точно албанци стоят зад засиления мигрантски напън над Острова през Ламанша.

" Заклеваме се да създадем всевъзможни саможертви в името на свободни избори в Албания. Еди Рама, не забравяй албанските обичаи за независимост ", прикани Бериша.

Сали Бериша е някогашен министър председател и президент на Албания. През предходната година той получи възбрана за влизане в Съединените щати поради обвинявания в корупция, които отхвърля.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР