Антиправителствени демонстранти събраха днес в центъра на ливанската столица в

...
Антиправителствени демонстранти събраха днес в центъра на ливанската столица в
Коментари Харесай

В Бейрут се готвят за най-големия антиправителствен протест след обявяването на карантината

Антиправителствени стачкуващи събраха през днешния ден в центъра на ливанската столица в нарушаване на рестриктивните мерки поради корона вируса за огромен митинг против влошените стопански и обществени условия в страната , съобщи ДПА.

С защитни маски в цветовете на националния байрак, млади и остарели се стичаха към " Площада на мъчениците " и скандираха в един глас: " Искаме по-добър живот " . Някои от стачкуващите дойдоха с рейсове и коли. Десетки търговци предлагаха по улиците маски и флагове. Когато множеството извърши площада и близките улици, силите за сигурност блокираха основните подходи към региона.

Очаква се това да е най-големият протест откогато държавно управление наложи национална карантина , с цел да спре разпространяването на ковид. От март в страната са неразрешени събиранията на хора на обществени места.

Организаторите на днешната демонстрация оповестиха, че тя е против ширещата се корупция и цели да се подтикне новото държавно управление към дейности, с които да изправи на крайници стопанската система. В навечерието на митинга някои протестиращи издигнаха в обществените мрежи настояването да бъде разоръжена " Хизбула ", проиранската формация с огромно политическо въздействие в Ливан.

Други протестиращи се оповестиха срещу този въпрос да бъде обсъден на митинга.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР