Антималарийното лекарство Хидроксихлороквин, за което президентът на САЩ Доналд Тръмп

...
Антималарийното лекарство Хидроксихлороквин, за което президентът на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Хидроксихлороквинът не бил по-ефикасен от другите лекарства срещу коронавируса

Антималарийното лекарство Хидроксихлороквин, за което президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че е "Божи подарък " в битката против Ковид-19, не е по-ефикасно от другите лекарства, употребявани против патогена, съобщи Франс прес.

Агенцията цитира китайско изследване, оповестено във вестника на университета в Джъдзян на 6 март. Били проследени 30 инфектирани пациенти, половината от които били лекувани с хидроксихлороквин. След една седмица от 15-те пациенти на антималарийния препарат, 13 дали негативни проби и заболяването Ковид-19 била изчезнала от организма им. Но при групата, която не била лекувана със упоменатото лекарство, излекуваните се оказали 14 от общо 15-те изследвани пациенти.

Специалистите предизвестяват, че е рано да се вършат заключения, защото извадката от 30 проследени пациенти е прекомерно дребна, с цел да бъде считана за съответстваща.

Агенцията напомня, че неотдавнашно френско изследване откри, че хлороквинът, който е дериват на хидроксихлороквина, е изключително сполучлив при лекуването на ковид. Особено когато се приложи в композиция с антибиотика азитромицин.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР