Антимафиоти задържаха участник в международна престъпна група, създаваща и разпространяваща

...
Антимафиоти задържаха участник в международна престъпна група, създаваща и разпространяваща
Коментари Харесай

Задържаха софиянец, участвал в международна група от педофили

Антимафиоти задържаха участник в интернационална незаконна група, създаваща и разпространяваща материали със полова употреба на деца, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Специализираната полицейска интервенция е извършена на 17 март от чиновници на отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП, под наблюдението на Софийската районна прокуратура. В хода на дейностите е арестуван 43-годишен мъж от София – член на интернационална проведена незаконна група, създаваща и разпространяваща в световната мрежа материали със полова употреба на деца на възраст от 2 месеца до 13 години. От дома му са конфискувани материални доказателства за реализираната от него незаконна активност.

Участниците в групата употребявали специфична криптирана P2P информационна платформа, благодарение на която обменяли между тях файловете с детска порнография. Целта била оптимално да затруднят правоприлагащите органи, възпрепятствайки следенето и установяването им.

Столичанинът е арестуван с полицейска заповед за период до 24 часа. Работата по случая продължава под управлението на СРП.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР