Антимафиоти от ГДБОП и колегите им от чужди служби са

...
Антимафиоти от ГДБОП и колегите им от чужди служби са
Коментари Харесай

ГДБОП спря кибератака за 3 млн. евро

Антимафиоти от ГДБОП и сътрудниците им от непознати служби са спряли хакерска атака за 3 млн. евро, заяви Министерство на вътрешните работи, написа B2bMedia.

Тя е била ориентирана към компания от Южна Корея. При офанзивата е била сменена сметката, на която е трябвало да бъдат преведени парите. Вместо действителната, тя е била заменена с такава на чужденец, който записал компания в България.

В резултат на професионално извършените дейности парите са блокирани и сполучливо възобновени на потърпевшата корейска компания.

От бранш „ Киберпрестъпност “ напомнят, че по-рано през 2018 година юридическо лице, записано в Съединени американски щати е било подведено посредством хакерска атака да преведе $1,5 млн. вместо по сметката на действителния си контрагент на три банкови сметки в България. От непозволените средства на жертвата са възобновени 600 000 щатски $, а за останалите е открито, че часове след приемането им по български сметки, са били трансферирани посредством онлайн банкиране за Хонконг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР