Антикорупционният закон, замислен по време на предишното Народно събрание, имаше

...
Антикорупционният закон, замислен по време на предишното Народно събрание, имаше
Коментари Харесай

Д. Делчев: Бюрото ще има инструменти за борба с корупцията, но някой иска да контролира ръководството му

Антикорупционният закон, умислен по време на предходното Народно заседание, имаше напълно друга цел и тя беше да сътвори успокоение в българските жители, че ще стартира действителна битка с корупицята по отношение на корумпираните по високите етажи на властта. За жал, тази концепция се изврати някъде по пътя и това, което в огромната си част е прието  нито убеждава, че " ще се стартира от главата на рибата ", която е доста вмирисана - от висшите длъжности, огромните политици, за които хората приказват, че крадат в големи размери, нито убеждава, че ще има действителна битка с корупцията.
Това сподели за предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “ ръководителят на придвижване „ България на жителите “ Димитър Делчев, който обясни, че главен принос за това е липса на опция в закона за подаване на анонимни сигнали и съществуването на наредба,  която планува всеки, подал сигнал, да предстои на гонене „ в случай че не сработят нещата “. Така антикорупционният закон „ става един инструмент на страната “ регистрира той. 

Назначаването на управлението на антикорупционния орган от Народното събрание - тези, които подлежат на инспекция, главните, които би трябвало да бъдат обект на антикорупционното законодателство и методът на освобождение на управлението, който е безусловно непрогледен и то може да бъде освободено безусловно случайно, без даже да има основанията за това, демонстрира, че някой желае да управлява това управление.
То ще има принадлежности да се бори с корупцията. Въпросът е дали няма да е следващият орган, на който му се споделя: " в този момент започни да се бориш с корупцията ", " в този момент стой ". Според Делчев е обикновено новият състав на антикорупционния орган да бъде напълно от нови лица, които са минали през инспекции за честност, изключително управлението. Сега в закона не се планува те да минат през такава инспекция, посочи той: Само те няма да преминат. Интересно за какво са изключени.На всичкото от горната страна, Министерски съвет одобри предходната седмица - това е различен факт, промени в закона, които плануват в частни компании да се вършат следствия и да се преследват шефовете на частни компании за корупция и за занемареност, забележете, което не е работа на страната и което нарушава всички правила. Тоест в главата на някой от ръководещата върхушка очевидно се е загнездило, че той би трябвало да употребява институциите и главно антикорупционния орган, с цел да преразпределя икономическо въздействие в страната, с цел да взима частните компании от техните притежатели и шефове и да ги дава на някой различен, по-удобен.
Проблемът сред шефовете и чиновниците?! Там ли е огромната корупция или огромната корупция е при министрите, при народните представители, кметове, общински съветници. Предишният текст на антикорупционния закон поставяше тъкмо там акцента. Изведнъж в този момент се измества акцента и се споделя: " Вижте, приватизацията е неприятна, компаниите са неприятни. Това са едни предприемачи, които са тотални нарушители ". Нали разбирате какъв сигнал се дава на бизнеса. Аз на следващия ден в случай че съм вложители или желая да бъда вложител в тази страна, ще мисля доста преди да го направя...
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР