Антикорупционният фонд (АКФ) призовава МВР за вътрешно разследване дали е

...
Антикорупционният фонд (АКФ) призовава МВР за вътрешно разследване дали е
Коментари Харесай

АКФ пита за чадъра над Семерджиев, който е свидетел по ключово дело на спецпрокуратурата

Антикорупционният фонд (АКФ) приканва Министерство на вътрешните работи за вътрешно следствие дали е имало чадър над Георги Семерджиев – някогашния футболист, предизвикал гибелта на две млади дами при злокобната злополука в София.

Обвиненият Семерджиев e очевидец по основно дело на Специализираната прокуратура против проведена незаконна група с 44 участници отпред с Радмил Ранов.

Антикорупционният фонд изпраща за инспекция в дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи информацията за задържане и стартиране на Георги Семерджиев. Според няколко публични източници като Столична дирекция на вътрешните работи – Пътна полиция и Национална следствена работа, макар че е бил разгласен за търсене, Семерджиев е бил арестуван и след това освобождаван от полицейски патрули на територията на Столична дирекция на вътрешните работи .

Съмненията са за чадър на Семерджиев по отношение на неговия статус на очевидец по едно от основните каузи за наркотрафик - това против посочения за наркобос Радмил Ранов – " Ради Ланеца ". Информацията за свидетелския статус на Семерджиев беше изнесена през вчерашния ден от проверяващия публицист Димитър Стоянов, който цитира свои източници.

АКФ удостоверява от свои източници, че Семерджиев е бил очевидец и е давал показания на досъдебната фаза по наказателното произвеждане по прокурорска кореспонденция № 53/2017 година по разказа на Специализираната прокуратура, досъдебно произвеждане № 1/2018 година по разказа на ГДБОП – Министерство на вътрешните работи, против проведена незаконна група за разпространяване на наркотични субстанции. Групата се състои от 40 участници и 4-ма ръководители, измежду които и Ранов. Обвинителният акт по делото е направен на 23 март 2020 година и сега се гледа пред Специализирания углавен съд .

Фактът, че Семерджиев е очевидец по такова основно произвеждане на Специализирана прокуратура, самичък по себе си води до несъмнения извод, че е повече от добре прочут на управляващите . В тази светлина така и така притеснителните известни до момента условия към личността му стават още по-притеснителни: безуспешно разгласен за общодържавно търсене по друго дело, само че пък открит незабавно в деня след произшествието; преди единствено по-малко от месец спрян от чиновници на Министерство на вътрешните работи след приложимост на наркотични субстанции, при което единствено е отнето свидетелството му за правоуправление; карал автомобила си по централни столични булеварди с включени сигнални лампи.

Всичко това буди доста съществени подозрения за хипотетична защита, която би могла да бъде обяснена и със свидетелстването му против въпросната група. Дали това е по този начин, все още може фактически единствено да се спекулира. Именно поради сериозните подозрения към статуса на лицето, призоваваме прокуратурата и Министерство на вътрешните работи към оптималната бистрота.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР