Антикорупционният фонд (АКФ) дава случая с предлагания подкуп на шефа

...
Антикорупционният фонд (АКФ) дава случая с предлагания подкуп на шефа
Коментари Харесай

Дават на европрокуратурата аферата с фитосанитарния контрол на „Капитан Андреево”

Антикорупционният фонд (АКФ) дава случая с предлагания рушвет на шефа на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) на европейските прокурори . Това оповестиха от организацията.

В изнесената информация за фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево ” има подозрения за повреден финансов интерес на Европейския съюз, показват в сигнала си от АКФ.

Повод за сигнала е появилият се в българското медийно пространство аудиозапис с транскрипция, за който се твърди, че съдържа данни за предлагана имотна полза на ръководителя на БАБХ проф. Христо Даскалов. Според наличието на записа от Даскалов се желае да не основава спънки на сдружението, осъществяващо фитосанитарен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, против което му се носи „ една документи “ в плик , който той отхвърля да вземе.



Според АКФ от тази информация може да се направи догатката, че основаният порядък за фитосанитарен надзор през частно комерсиално сдружение на външната граница на Европейския съюз на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ е допустимо да е довел освен до ощетяване на бюджета от несъбрани такси, само че и да е употребен за нескончаем импорт в нарушаване на митническия режим на територията на Съюза през България и разпространяване към останалите страни-членки на всевъзможни артикули и субстанции, в това число и сложени под надзор или неразрешени, от което могат да бъдат повредени финансовите ползи на Съюза.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР