Антикорупционната комисия възбрани имот на бизнесмена Васил Божков във Франция

...
Антикорупционната комисия възбрани имот на бизнесмена Васил Божков във Франция
Коментари Харесай

КПКОНПИ е възбранила имот на Васил Божков във Франция

Антикорупционната комисия възбрани парцел на предприемача Васил Божков във Франция след решение и на Софийския градски съд. Това споделя в изявление за Българска телеграфна агенция заместник-председателят на комисията Антон Славчев.

Това е първият случай на възбранен парцел на българин в чужбина.

Недвижимият парцел съставлява индивидуализирани обекти от комплекс – жилищна постройка и е предмет по гражданско дело за лишаване в интерес на страната на нелегално добито имущество. Пазарната му стойност е в размер на 2 611 228,63 лева, сподели още Славчев.

По думите му процедурата е протекла редом у нас и в Република Франция, като според френското законодателство е извършено особено производства, съгласно техния Граждански изпълнителен кодекс. То се управлява от нотариус. В рамките на това произвеждане е доказана законосъобразността и правилността на мярката и е постановено вписването ѝ в Парижката работа по регистрация на ипотеки/възбрани.

В ход са няколко идентични процедури в Гърция, Испания и Германия. На този стадий повече данни не могат да бъдат дадени, тъй като рискуваме лицата, против които сме подхванали тези дейности, за вземат нужните ограничения, изясни още Антон Славчев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР