Антикорупционната комисия в Народното събрание ще извика още веднъж за

...
Антикорупционната комисия в Народното събрание ще извика още веднъж за
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия в НС пак ще вика Цацаров |

Антикорупционната комисия в Народното събрание ще извика още един път за чуване ръководителя на КПКОНПИ в оставка Сотир Цацаров, разгласи шефът на парламентарната комисия Михал Камбарев пред Нова тв.

" Цацаров ще го поканим още един път, с цел да го изслушаме за работата му за първото тримесечие на комисията ", сподели Камбарев и добави, че Народното събрание не " затрива " КПКОНПИ, а я пректруктурира.

На 2 февруари на Цацаров, която влиза в действие от 1 март. Той се връща във Върховен административен съд като арбитър.

" Има една конструкция с един началник, която е неефективна. Има две хипотези – този началник не е желал да реализира успеваемост или някой различен е взимал решенията ”, уточни през днешния ден Камбарев. Той сподели, че ще продължат да подават сигнали към КПКОНПИ до края на месеца, до момента в който Цацаров още ще е отпред на комисията.

Според Камбарев сега бюджетът дава отговор на структурата на КПКОНПИ. Когато се стартира с преструктурирането, ще се види дали има потребност от актуализация на плануваните пари. 

" КПКОНПИ най-вероятно ще бъде разграничена на две, най-вероятно ще има проверяващи функционалности. Дали и от кое място ще има средства, ще създадем някаква актуализация. Нямам информация кой ще наследи тези комисии ", сподели още Михаил Камбарев.

Според обаче в проектобюджета за тази година не е планувано разделянето на КПКОНПИ на две. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР