Антикорупционната комисия ще изпрати на прокуратурата всички материали от проверката

...
Антикорупционната комисия ще изпрати на прокуратурата всички материали от проверката
Коментари Харесай

Пращат на прокурор кметицата на Красно село

Антикорупционната комисия ще изпрати на прокуратурата всички материали от инспекцията в столичната община " Красно село " поради съществуване на данни за осъществени корупционни закононарушения, оповестиха от КПКОНПИ.

Проверката е по сигнали на жители и медийни изявления и е осъществена на 2 декември 2021 година от чиновниците на дирекция „ Противодействие на корупцията “. Изискани са документи, снети са пояснения от длъжностни лица, в това число и такива на висши обществени длъжности.
Комисията на Цацаров отново ще ревизира кмета на " Красно село "
Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество проверява столичната община " Красно се...
Прочети повече
Констатирани са данни за нарушавания при осъществяването на строително-ремонтни действия и доставка на материални активи с възложител Столична община – регион „ Красно село “.

Установени са и незаконосъобразни дейности на общинската администрация, като съзнателно закъснение на издаване на административни актове, злоупотреби при отдаване чартърен на общинско имущество и разходване на обществени средства, фиктивни назначения на чиновници по оперативни стратегии и планове за персонално облагодетелстване и облагодетелстване на трети лица.

Кметът на " Красно село " Росина Станиславова е в спор на ползи за това, че е назначила себе си за началник на план, както и за това, че е сключила трудов контракт с щерка си, до момента в който е била началник на план, финансиран с европейски средства.

Станиславова е обжалвала решенията на КПКОНПИ и следва изговаряне на съда.
След санкции тъй като се е самоназначила за началник на план и е назначила щерка си там, кметицата на " Красно село " приказва за платена публицистика
Трябва истината да спечелва. Това съобщи кметът на регион „ Красно село ” в София Росина Станиславова след следващия сканд...
Прочети повече
Припомняме, че Росина Станиславова беше глобена заради откритите нарушавания с 5000 лева Това се случи в края на август предходната година. Преди това пък беше осъдена с други 15 000 лева, тъй като сама се беше поставила за началник на план " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания " и беше показала почасовата ставка за себе си и избрала екипа за работа.

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР