Антикорупционната комисия КПКОНПИ, ръководена от бившия главен прокурор Сотир Цацаров,

...
Антикорупционната комисия КПКОНПИ, ръководена от бившия главен прокурор Сотир Цацаров,
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия не видя проблем с договорите на бившия шеф на "Александровска" болница

Антикорупционната комисия КПКОНПИ, ръководена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, не откри спор на ползи при предходния шеф и ръководител на борда на " Александровска " проф. доктор Димитър Буланов, макар че като началник на болничното заведение е работил съвсем от самото начало по 4 разнообразни контракта, написа

В момента Буланов е декан на Медицинския факултет на Медицинския университет, а май до юли т.г. е бил в пет разнообразни правни отношения с болничното заведение и Медицинския университет. Той е бил по едно и също време самостоятелен член и ръководител на борда на УМБАЛ " Александровска ", за което е получавал заплащане, съветник на болничното заведение по цивилен контракт и чиновник на същата болница на трудов контракт, само че в неплатен отпуск, написа още изданието в подробна обява по тематиката.

В допълнение професорът е декан на Медицинския факултет на Медицинския университет и учител в този факултет, а " Александровска " е университетската болница към него. Същевременно през март т.г. той е заявил пред Агенцията за обществените предприятия, че няма правни отношения с Александровска болница, която е управлявал през последните осем години, до момента в който в това време се води на трудов и цивилен контракт в нея. Според адвокати, с които се съветва, това е документ с погрешно наличие.

Това засвидетелствуване се дължи по закон, поради което сходно държание би следвало да се квалифицира като закононарушение или най-малкото прокуратурата би следвало да се самосезира. Това обаче не се случва, а в това време комисията, ръководена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров издаде индулгенция за обвързвания с предходното ръководство на ГЕРБ проф. Буланов.

Как Сотир Цацаров изпра някогашния шеф на " Александровска " проф. Димитър Буланов - четете
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР