Антикорупционната комисия КПКОНПИ получава стотици сигнали за конфликт на интереси

...
Антикорупционната комисия КПКОНПИ получава стотици сигнали за конфликт на интереси
Коментари Харесай

Годината на КПКОНПИ – корупция тук-там, конфликт на интереси почти няма

Антикорупционната комисия КПКОНПИ получава стотици сигнали за спор на ползи и корупция годишно, само че в дребна част от случаите такива се откриват. Това излиза наяве от годишния отчет на институцията, ръководена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров. През 2019 година КПКОНПИ е открила едвам 14 случая на спор на ползи. Участвала е в девет прокурорски акции против корупцията.

Изминалата година беше бурна за КПКОНПИ, само че не толкоз откъм акции, колкото поради парцелите на някогашния ѝ ръководител Пламен Георгиев. След абсурда с противозаконната му тераса той подаде оставка и отпътува като консул за Валенсия. В края на 2019 година управлението на КПКОНПИ бе поето от Цацаров.

Колко коства спорът на ползи?

През предходната година комисията е получила общо 166 сигнала за възможен спор на ползи. Такъв е открит в 14 случая. За тези нарушавания са наложени разнообразни по мярка санкции. Общата им стойност е 173 511 лева

Съдейки единствено по тази сума, ще е мъчно да се откри какъв е действителният резултат от битката против спора на ползи. От една страна, случаите са малко, а от друга – санкциите са алегорични.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР