Антикорупционната комисия КПКОНПИ е поискала НАП да събере принудително 97

...
Антикорупционната комисия КПКОНПИ е поискала НАП да събере принудително 97
Коментари Харесай

КПКОНПИ иска данъчните да съберат близо 100 хил. лв. от бившия кмет на Благоевград

Антикорупционната комисия КПКОНПИ е поискала Национална агенция за приходите да събере наложително 97 877, 18 лева от някогашния кмет на Благоевград Атанас Камбитов. Решението, с което се открива, че той е в спор на ползи, е дефинитивно доказано.

До делото против Камбитов, който бе номинация на ГЕРБ, се стигна след инспекция на КПКОНПИ. Тя демонстрира, че като кмет той е продал два общински парцела на обвързвано с него сдружение. Става дума за компанията " Старт 2015 " ЕООД. Докато е кмет, то официално се води на името на счетоводителката му. За 10 дни в края на септември 2017 година кметът обаче е вписан като едноличен притежател. В този интервал той привиква изключително общо заседание и самичък си разпределя облага от близо 80 хиляди лева В същия ден продава и дяловете си.

Двата общински парцела са купени от сдружението през 2016 година и 2017 година През 2020 година Камбитов към този момент е съучастник дружно с щерка си. Така в един миг се оказва, че кметът е продал имоти на компания, в която има дял.

" Като кмет той е издал заповеди и е утвърдил протокол за продажбата на единия общински парцел, сключил е контракт за продажба на другия общински парцел, като и двете дейности са осъществени в частен интерес на обвързвано с него лице ", пишат от КПКОНПИ.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР