Антикорупционната комисия КПКОНПИ е наложила възбрана върху имот на хазартния

...
Антикорупционната комисия КПКОНПИ е наложила възбрана върху имот на хазартния
Коментари Харесай

КПКОНПИ запорира имот на Божков във Франция

Антикорупционната комисия КПКОНПИ е наложила забрана върху парцел на хазартния предприемач Васил Божков във Франция. Това съобщи пред Българска телеграфна агенция Антон Славчев, който управлява структурата след оставката на Сотир Цацаров.

" Процедурата е протекла редом у нас и в Република Франция, като според френското законодателство е извършено особено произвеждане, съгласно техния Граждански изпълнителен кодекс. То се управлява от нотариус. В рамките на това произвеждане е доказана законосъобразността и правилността на мярката и е постановено вписването ѝ в Парижката работа по регистрация на ипотеки/възбрани. Недвижимият парцел съставлява индивидуализирани обекти от " Комплекс – жилищна постройка " и е предмет по гражданско дело за лишаване в интерес на страната на нелегално добито имущество ", изясни той.

Стойността на парцела е над 2.6 млн. лева, добави Славчев.

Това не е първият път, в който комисията желае да отнеме имущество от Божков. бяха импортирани искове за над 278 млн. лева Сред претендираното имущество бяха яхтата му за 41 млн. лева, както и частният му аероплан за 34 млн. лева

Гражданските искове против Божков се базират на следствието против него. Божков е с 19 разнообразни обвинявания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР