Антикорупционната комисия и НАП започнаха проверка на имуществото на Делян

...
Антикорупционната комисия и НАП започнаха проверка на имуществото на Делян
Коментари Харесай

НАП и Антикорупционната комисия започват проверки на Пеевски

Антикорупционната комисия и Национална агенция за приходите започнаха инспекция на имуществото на Делян Пеевски след обява в проверяващия уебсайт Bird.bg, че някогашният народен представител от Движение за права и свободи е един от българите в интернационалното следствие „ Досиетата Пандора “ и че не е заявил връзките си с три офшорни сдружения.

Малко по-рано през днешния ден Пеевски излезе с публична позиция по разкритията, част от нова серия огромно следствие на Международния журналистически консорциум като назова " интензивно мероприятие на кръга " Капитал ", появяването на името му в " Досиетата Пандора " и оповестената информация, че е обвързван с три офшорни компании за укриване на налози.

Bird.bg е сътрудник на интернационалната мрежа за журналистически раазследвания, а неговият основен редактор Атанас Чобанов съобщи в поредност от интервютаа, че Пеевски е един от двамата българи, чиито имена се появяват в „ Досиетата Пандора “.

Според журналиста той не е заявил три офшорни сдружения и по тази причина Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество и Националната организация за приходите би трябвало да стартират инспекции за какво липсва тази информация в декларациите на ексдепутата.

Национална агенция за приходите реагира още преди обед през днешния ден като разгласи, че към този момент е поискана спомагателна информация от Международния консорциум на проверяващите публицисти. Малко по-късно от Антикорупционната комисия също обявиха, че са поискали информация за българските жители в „ Досиетата Пандора “ и свързани с тях компании.

По отношение на Пеевски КПКОНПИ стартира разбор и параленост на всички заявления за имущество и спор на ползи в качеството му на народен представител от 2013 година досега  с  информацията за офшорните сдружения, огласена от Bird.bg.

„ Ще бъде осъществено съпоставяне и с данни за имущество в чужбина, поискани от КПКОНПИ по линия на интернационалния продан “ осведомиха от комисията, ръководена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров.

„ Нямам никакво терзание, тъй като през годините съм бил неведнъж проверяван по сходни несъстоятелни изказвания “, съобщи в публикуваната по-рано през днешния ден позиция Делян Пеевски. Той прецизира, че става дума за дъщерни сдружения на сдружение, " в което имам директно присъединяване и което е съответно заявено. " Освен това тези сдружения в никакъв случай не са правили активност и не са имали активи, добавя Пеевски и акцентира, че в никакъв случай не е бил в несъответственост. " Несъстоятелността на тиражираните погрешни и манипулативни изказване, произлизащи от кръга „ Капитал “ и обвързваните с него медии, елементарно може да бъде тествана и опровергана. ", приключва той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР