Антикорпуционната комисия КПКОНПИ е започнала нова проверка срещу кметицата на

...
Антикорпуционната комисия КПКОНПИ е започнала нова проверка срещу кметицата на
Коментари Харесай

Цацаров пак погна кметицата на Красно село

Антикорпуционната комисия КПКОНПИ е почнала нова инспекция против кметицата на " Красно село " Росина Станиславова. Срещу нея към този момент имаше две производства със заключението, че е в спор на ползи, тъй като на европроект за топъл обяд, както.

Сега Станиславова се ревизира поради съмнения за нарушавания при публични поръчки, фиктивни назначения и непозволено разходване на пари " цел персонално облагодетелстване и облагодетелстване на трети лица ".

КПКОНПИ има данни, че районната община е сключила контракт за ремонт на инфраструктурна мрежа. Има информация, че че било уговорено 10% от парите за непредвидени разноски да бъдат " върнати " към служител от общината посредством подставени лица в частни компании, написа в известието на комисията. Общата стойност на поръчката е над 1.2 млн. лева

Комисията ревизира още веднъж и плана за патронажна грижа, по който към този момент бе открит спор на ползи. Този път става дума за зачисляване на персонални коли, за които са плащани разноски, без те действително да са употребявани за разнос на храна.

" Постъпил сигнал за построена трайна процедура в община " Красно село “, при която позволения за градеж или други разрешителни, издавани от общинската администрация, се забавят съзнателно, като след това се търсят персонални срещи със засегнатите лица ", твърди още КПКОНПИ.

Другото подозирано нарушаване е облагодетелстване на застрахователна компания и подписан контракт с общината без социална поръчка.

Към момента двете решения за спор на ползи против Станиславова не са влезнали в действие. Кметицата ги апелира пред административния съд. През предишното лято тя съобщи, че няма желание да върне десетте хиляди лв., които сама си беше дала като началник на плана.

Станиславова беше определена за областен кмет на " Красно село " с поддръжката на " Демократична България ", само че незабавно след експлоадирането на абсурда обединението смъкна политическото си доверие от нея.

Това е следващият кмет, против който потегля КПКОНПИ през последните дни. Вече бе оповестено, че се ревизират поръчки на общините Варна и Стара Загора. За първия търг комисията непосредствено сподели, че е бил нагласен тъй че да бъде извоюван от избрана компания. Става дума за пазаруване на електробуси за 85 млн. лева с европари.

Активността на КПКОНПИ съответствува с диалозите сред четирите партии, подкрепящи бъдещото държавно управление, за промяна на комисията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР