Антиимигрантската и евроскептична партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) повишава популярността

...
Антиимигрантската и евроскептична партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) повишава популярността
Коментари Харесай

АзГ трупа популярност в провинция Саксония, сочи допитване

Антиимигрантската и евроскептична партия "Алтернатива за Германия " (АзГ) покачва известността си в източната немска провинция Саксония. Това сочат резултатите от изследване на организацията за електорални и политически разбори "Инфратест димап ", представени от ДПА.

Телефонната анкета, обхванала хиляда респонденти, е била осъществена предходната седмица преди смъртоносното нахлуване с нож през уикенда в град Кемниц. Убийството закупи породист темперамент и докара до двудневни митинги и контрапротести в града. Според анкетата АзГ събира 25 на 100 утвърждение, което е с 15 на 100 повече от изборите през 2014 година Най-популярната партия в Саксония остава Християндемократическият съюз (ХДС) на федералния канцлер Ангела Меркел с 30 на 100, само че партията бележи забележителен спад в рейтинга с 9 пункта спрямо предходно проучване.

В Саксония ръководи коалиция от ХДС и социалдемократите, каквато коалиция ръководи и на национално равнище. "Инфратест димап " е открила, че в този момент социалдемократите имат утвърждение от 11 на 100, което е спад с един пункт. На изборите за Бундестаг през ноември м.г. АзГ завоюва 12 на 100 от гласовете и за пръв път прати депутати във федералния парламент, напомня Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР