Антибългарското говорене не е масова практика в медиите в Северна

...
Антибългарското говорене не е масова практика в медиите в Северна
Коментари Харесай

Българо-македонската комисия да е постоянна, предлага Мартин Минков

Антибългарското говорене не е всеобща процедура в медиите в Северна Македония , само че е необятно застъпена в обществените мрежи . Това съобщи пред БНР дългогодишният сътрудник на публичното радио в Скопие Мартин Минков.

Според него изкривеното мислене в западните ни съседи е резултат от промиването на мозъците на четири генерации . Това промиване на мозъци е учредено на основаване на нова нация върху антибългарска основа, сподели Минков.

Минков е оптимист, че ще се реализира взаимно задоволително решение в комисията на база на обективните исторически обстоятелства и без да се стъпва на негативизма. Според него Комисията за уточняване на историческото минало сред България и Северна Македония би трябвало да е непрекъснато настоящ орган до изчистване на проблемите.
 Няма македонска нация преди 1944 година, отсече Джамбазки
Няма македонска нация преди 1944 година, отсече Джамбазки

Няма подозрение какъв е бил по генезис и съзнание Георги Николов Делчев. Не можеш да променяш историята

За най-новите разногласия сред членовете на българо-македонската междуправителствена комисия по историческите въпроси Минков акцентира, че обстоятелствата са свещени - Гоце Делчев се е самоопределял като българин.

Той даде образец, че годишно български делегации на 4 май сервират венци и цветя на мястото, където са пренесени костите на Гоце Делчев в Северна Македония.

Припомняме Гоце Делчев е погубен на 4 май 1903 година
 Проф. Топалов: Парадокс е разногласието за произхода на Гоце Делчев
Проф. Топалов: Парадокс е разногласието за произхода на Гоце Делчев

За Владимир Перев аргументите за отношението към България би трябвало да се търсят в София

Решението на Европейски Съюз да отсрочи договарянията с Албания и Северна Македония дава самун на евроскептиците и на ДПМНЕ , счита журналистът, който познава в елементи проблемите в Северна Македония.

" Не употребявам абревиатурата Вътрешна македонска революционна организация, тъй като при управлението на Никола Груевски партията напусна всевъзможни правила, свързани с тази абревиатура. Обвързването на Северна Македония с Албания е значим развой, който не се следи ".
 В Македония търсят решение на казуса с Гоце Делчев
В Македония търсят решение на казуса с Гоце Делчев

След коментара на Захариева, че София няма да прави компромис с историята

Той чака че Северна Македония ще получи дата за договаряния с Европейски Съюз през октомври. Според него преговорният развой може да продължи най-малко 10 години, до момента в който Северна Македония покрие всички критерии.

" Добрата вест е, че още през декември тя ще стане член на НАТО , каквато е Албания ", добави Мартин Минков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР