Анти-израелският протест в Дагестан, който затвори летището в Махачкала и

...
Анти-израелският протест в Дагестан, който затвори летището в Махачкала и
Коментари Харесай

Кючуков: С всеки убит палестинец или евреин, десетки други палестинци и евреи се радикализират

Анти-израелският митинг в Дагестан, който затвори летището в Махачкала и спорът в Близкия изток разясниха Николай Кръстев, публицист от Българска национална телевизия и интернационален анализатор, и Любомир Кючуков, някогашен министър на външните работи и посланик, в студиото на „ Твоят ден " по NOVA NEWS.

„ С всеки погубен палестинец или евреин в този момент десетки други палестинци и евреи се радикализират за десетки години напред ", акцентира Кючуков.

Кръстев сподели, че Дагестан по принцип взима страната на мюсюлманите. В Русия още веднъж се обновяват анти-еврейските настроения, добави той. Конфликта от Близкия изток към този момент основава и напрежение в Европа, акцентира Кръстев. Той счита, че обстановката към този момент излиза отвън надзор. Журналистът е на мнение, че Съединени американски щати сега са балансьор.

Кючуков е безапелационен, че би трябвало да спрат военните дейности или най-малко да се стигне до филантропична пауза. Той счита, че спора може да бъде решен със основаването на две страни: Палестина - в границите на териториите до 1967 година със столица Източен Йерусалим и Израел - с гаранции за сигурността на страната.

Кръстев акцентира, че политиката на Нетаняху не е довела до положителни резултати в връзките с Палестина, защото той се опълчва на битие на две страни и е вкарал в ръководството няколко религиозни, крайни партии, които основават в допълнение напрежение по отношение на палестинците. Кючуков добави, че офанзивата на „ Хамас " радикализира обществото. Бившият министър акцентира, че съгласно проучване на публичното мнение в Израел, половината от популацията е срещу сухопътна интервенция, тъй като тази политика води до радикализация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР