Анте Аралица е едно от най-новите попълнения в Локомотив (Пловдив).

...
Анте Аралица е едно от най-новите попълнения в Локомотив (Пловдив).
Коментари Харесай

Анте Аралица пред ТОПСПОРТ за Локомотив , българския футбол и Мондиал 2018

Анте Аралица е едно от най-новите попълнения в Локомотив (Пловдив). Хърватинът дойде в България през зимния трансферен прозорец и се трансформира в все по-неизменна част от " смърфовете " през последните месеци. Младият нападател към този момент означи дебютния си гол с " черно-бялата " фланелка и даде обещание пред ТОПСПОРТ , че ще продължава да дава всичко от себе си, с цел да може тимът му да върви нагоре.

Аралица бе и един от най-хубавите играчи за Локо на терена по време на най-важното дерби в Пловдив. Срещу Ботев, футболистът бе много ефикасен и макар че дуелът приключи при нулево тъждество, наличието му в този мач бе много запаметяващо се. Със сигурност в случай че продължи да тормози по същия метод съперниковите бранители, доста скоро ще се трансформира в основна фигура в състава на пловдивчани.

21-годишният футболист даде дебютното си обстойно изявление за българска медия, в което показа упованията си за идната плейофна фаза в Първа лига, усещанията си от българския футбол и изрази мнението си за " най-горещата " тематика това лято - Световното състезание в Русия.



Здравей, Аралица. Вече три месеца си в България. Как се чувстваш тук и харесва ли ти Пловдив? Предполагам, че някой от съотборниците ти към този момент ти е разказал най-малко дребна част от историята на града...

- Чувствам се ужасно в град Пловдив, както и в България. Много ми харесва тук. Да, несъмнено, че съм наясно с историята - знам, че е най-старият в Европа.

Разкажи малко повече за кариерата си до момента...

- Започнах да се занимавам с футбол в Загреб, а първият ми професионален контракт подписах с Наказателен кодекс Локомотива. Състезавал съм се още за Лучко, Сесвет и Рудеш.

Защо избра Локомотив (Пд)? Все отново печелиш промоция за елита с Рудеш, само че по-късно решаваш да си тръгнеш от клуба...

- От Локомотив бяха доста настоятелни за моя автограф. Чух доста положителни неща за клуба и взех решение да потърся развиване на моята кариера точно при " черно-белите ".

Преди да пристигнеш в България, знаеше ли нещо за нашия футбол?

- Бях чувал единствено за няколко тима, включително и за Локомотив. Консултирах се и с познати футболисти, минали през България. Всички те ми споделиха положителни неща за вашия футбол и за Първа лига.

 Снимка 333564
Източник:

В изявлението, което даде за клубния уебсайт, сподели, че си доста впечатлен от почитателите на Локо, защото си се поинтересувал от тях преди да дойдеш тук. Какво е мнението ти в този момент, откакто към този момент имаш опцията да играеш пред тях?

- Преди да дойда бях чувал в действителност доста положителни неща и те се оказаха правилни! С всеки минал мач съм все по-впечатлен от нашите почитатели и тяхната поддръжка - те несъмнено са незаменимия 12-ти състезател на Локомотив!

Взе присъединяване и в най-важното дерби за Пловдив - това сред Локомотив и Ботев. Какви са усещанията ти от дуела от вътрешната страна?

- Атмосферата на дербито, основана от почитателите, беше невероятна! Радвам се, че имах опция да взема присъединяване в подобен дуел и се надявам, че ще играя и в идващите дербита на Пловдив!

Вече означи дебютния си гол с фланелката на " смърфовете " по време на мача със Септември, само че срещата несъмнено не беше лесна за твоя тим. Почувства ли се по-спокоен по-късно попадение, защото имахте много пропуски пред вратата на противника...

- Беше доста сложен мач в действителност. Истина е, че имахме доста благоприятни условия, само че не успяхме да ги осъществяваме... Радвам се, че вкарах, само че щях да бъда доста по-щастлив в случай че бяхме победили Септември.

 Снимка 344015
Източник:

Сега към този момент е време за плейофите в Първа лига. Локомотив е в група Б дружно със Септември, Дунав и Етър. Какви са твоите упования?

- Мислим мач за мач. Във всеки дуел ще даваме най-хубавото от себе си! Отборът играе все по-добре, колективът ни е доста мощен и атмосферата в съблекалнята е страхотна преди плейофната фаза.

Предстоят ви шест значими мача. Колко гола обещаваш на почитателите да отбележиш в тях?

- Обещавам, че ще давам всичко от себе си, с цел да може Локомотив да побеждава. Това е най-важното нещо!

Това, че с Бруно Акрапович сте от еднакъв район оказва помощ ли ти да се приспособиш по-лесно към метода на живот тук, както и към този на игра? А и някои от съотборниците ти също са хървати...

- Старши треньорът оказва помощ на всеки един от нас. В тима също си оказваме помощ един на различен, тъй че елементарно се натъкмявам.

Лесно ли се разбираш със съотборниците ти и има ли някой, с който имаш по-добра връзка на терена?

- Разбирам се добре с всички. Когато дойдох в Пловдив, всички ме одобриха доста топло и задушевно. На терена сме едно цяло, няма място за характерности. Всички се стремим към успеха във всеки мач на тима.

 Локомотив (Пловдив) подписа с Анте Аралица
Локо (Пд) подписа с хърватски нападател

Договорът му е за 3 години

Договорът ти с Локо е за интервал от три години. Мислиш ли към този момент какво ги готви бъдещето?

- Аз съм състезател на Локомотив и съм напълно фокусиран върху подготвителния развой и турнирните дуели.

И като за край - доста скоро стартира Световното състезание в Русия, в което Хърватия ще вземе присъединяване. Докъде мислиш, че ще доближат силите на националния тим на страната ти?

- Надявам се Хърватия да стигне допустимо най-далеч в конкуренцията. Националният тим го заслужава.

Благодаря ти за отделеното време и ти искам доста триумфи с Локомотив!

- Благодаря Ви и аз!

 Снимка 346600
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР