Антарктида е едно от най-пустите места на планетата, както и

...
Антарктида е едно от най-пустите места на планетата, както и
Коментари Харесай

Забележителни мистерии от далечни места

Антарктида е едно от най-пустите места на планетата, както и най-студеният континент. Въпреки студа и обстоятелството, че там е 90% от всичкия лед, Антарктида е класифицирана като пустиня, тъй като там съвсем не вали. През годините учените са създали доста открития там, в това число котловина, по-дълбока от Гранд Каньон, която лежи под леда на западна Антарктида, както и подводен вулкан край брега.

По-рано тази година се появи фотография на нещо, наподобяващо гигантско стълбище по ската на една планина. С нея пристигнаха и тайните теории. Някои са уверени, че това са остатъци от античния град Атлантида, до момента в който други считат, че там кацат извънземни, или че е нацистка база. Учените към момента мълчат по въпроса, което единствено подклажда въображението на интернет потребителите.

Гренландия

Миналата година учени от Юта прекарват няколко седмици върху ледовете на Гренландия и когато се връщат вкъщи, рапортуват, че доказателствата за световното стопляне стават от ден на ден. Обявяват също, че тайнственост под леда може да е обвързвана с климатичните промени.

Преди пет години е намерено, че вода тече невъзпрепятствано под ледената завивка. Това е потвърдено и с ледени стълбове, които са извадени и от дупките е бликнала вода. Тази вода в никакъв случай не замръзва, даже в най-студената зима. Настоящата доктрина е, че снегът, падащ върху леда, служи като изолираност.

Остава обаче въпросът какъв брой от тази вода отива в океана и играе ли роля при покачването на равнището на международния океан.

Аляска

Голям триъгълен район в Аляска, разпрострян се от най-северните елементи до Джуно, е кръстен Аляски триъгълник. Причината е огромният брой изчезнали хора и самолети там.



Населението на Аляска е към 600 000 души, а от 1998г насам са докладвани 53 000 случая с изчезнали хора. Това значи, че 4 на 1000 души изчезват безследно там. Повечето от изгубванията са точно в този триъгълник. Макар да има вероятни естествени пояснения, като да вземем за пример хора, които се губят в дивото или са нападнати от диви животни, крипозоологът Кен Герхард не е уверен, че тези пояснения покриват всички случаи. Той счита, че тук са намесени свръхестествени детайли или НЛО.

През 1950г боен аероплан с 44 души на борда изчезва в триъгълника. Въпреки продължителното търсене, в никакъв случай не са открити следи от самолета или пасажерите му.

Южния полюс

През май 2000г астрофизикът Родни Маркс е ситуиран в полярна станция Амундсен-Скот, когато ненадейно и необяснимо се разболява. Всъщност му става толкоз зле, че в границите на 36 часа посещава лекар три пъти. За положението му не е открита причина, само че все пак той повръща кръв и на 12 май умира.

Нужни са 6 месеца, до момента в който тялото му бъде превозено до Нова Зеландия, където е намерено, че 32-годишният мъж е починал от тежко отравяне с метанол. Години по-късно следователите все ще не могат да обяснят по какъв начин Маркс е бил токсичен. За малко е подозирано, че може да се е самоубил, само че тази доктрина бързо отпада, откакто излиза наяве, че Маркс е бил щастливо привързан и е обичал работата си.

Някои считат, че е погълнал метанола, с цел да се надруса, до момента в който съгласно по-мрачна доктрина Маркс е бил погубен от някой от 49-мата си сътрудници в станцията. До през днешния ден повода за съдбовното отравяне остава мистерия и казусът остава като евентуалното първо ликвидиране на Южния полюс.

Джатинга

Селцето се намира в Асам, Индия. Красиво място, обградено от зеленина и планини. Нещо извънредно обаче се случва всяка година и учените не могат да схванат за какво. Между септември и ноември, тъкмо след залез слънце, стотици птици се спускат от небето и се блъскат в дървета и здания.

Теорията на учените е, че птиците са дезориентирани от мусонната мъгла, до момента в който локалните считат, че феноменът е дело на злите духове.

Става ясно, че мигриращите птици губят естествения си хабитат през сезона на мусоните заради наводнения, което ги принуждава да мигрират. За страдание някои хора от селото палят факли по това време, с цел да объркат в допълнение птиците и ги залавят и убиват, смятайки, че са духове, пристигнали от небето да ги тероризират.

Не е ясно за какво тези птици летят през нощта и за какво толкоз доста от тях са в полет, когато би трябвало да спят. Първото всеобщо птиче самоубийство е следено през 1900-те.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР