Антони отлага завръщането на Манчестър Юнайтед, за да отговори на обвиненията в нападение в Бразилия

...
Антъни няма да се върне незабавно в Манчестър Юнайтед, докато
Коментари Харесай

Антъни няма да се върне незабавно в Манчестър Юнайтед, докато бразилският нападател отговори на обвиненията в нападение срещу него, заявиха от клуба от Висшата лига.

„Манчестър Юнайтед признава обвиненията срещу Антони“, се казва в кратко изявление на клуба в неделя.

„Играчите, които не са участвали в международни мачове, трябва да се върнат на тренировка в понеделник. Въпреки това беше договорено с Антоний, че той ще отложи връщането си до второ нареждане, за да отговори на обвиненията.“

Антони беше изтеглен от отбора на Бразилия за два квалификационни мача за Световната купа на фона на полицейски разследвания по обвинения, направени от бившата му приятелка Габриела Кавалин. Антоний отрече каквото и да е нарушение.

„Разбрах се с Манчестър Юнайтед да взема период на отсъствие, докато отговоря на обвиненията срещу мен“, написа играчът в публикация в Instagram. „Това беше взаимно решение, за да избегна разсейването на моите съотборници и ненужните противоречия за клуба.

„Искам отново да заявя, че съм невинен за нещата, в които бях обвинен, и ще сътруднича напълно на полицията, за да им помогна да стигнат до истината, очаквам с нетърпение да се върна в играта възможно най-скоро .”

Полицията както в Бразилия, така и в Манчестър разследва обвиненията. Оттогава още две жени се появиха, за да твърдят, че са били физически нападнати от Антони, който не е арестуван или обвинен и също отрече тези твърдения.

„Като клуб ние осъждаме актовете на насилие и малтретиране“, каза Манчестър Юнайтед. „Признаваме значението на защитата на всички участници в тази ситуация и признаваме въздействието, което тези твърдения имат върху оцелелите от насилие.“

Юнайтед са подложени на натиск да действат, тъй като случаят се разгаря по петите на решението на клуба да се раздели с Мейсън Грийнууд.

21-годишният нападател беше изправен пред обвинения, включително опит за изнасилване и нападение, но прокурорите обявиха през февруари тази година, че делото е прекратено, след като ключовите свидетели се оттеглиха и се появиха нови доказателства.

Съобщенията, че Юнайтед планират да задържат играча след шестмесечно вътрешно разследване, бяха посрещнати от обществено недоволство и клубът заяви през август, че той ще възстанови кариерата си другаде.

Грийнууд впоследствие се присъедини към испанския Хетафе под наем.

Антъни, 23-годишно крило, се присъедини към Юнайтед преди малко повече от година от Аякс в сделка за 85 милиона паунда ($107 милиона).

Той има 48 мача за Червените дяволи, отбелязвайки осем гола и беше част от отбора, който спечели Купата на английската лига по-рано тази година.

Бразилия започна своята квалификационна кампания за Световната купа 2026 с победа с 5-1 над Боливия в петък. Те се изправят срещу Перу във вторник.

Юнайтед в момента е 11-ти във Висшата лига с шест точки от четири мача и следващият домакин е на Брайтън в събота.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР