Антъни Иванов участва на Държавното първенство по плуване на басейн

...
Антъни Иванов участва на Държавното първенство по плуване на басейн
Коментари Харесай

Наказаният за две години Антъни Иванов участва на Държавното по плуване

Антъни Иванов взе участие на Държавното състезание по плуване на басейн " Диана " в София, макар известието на БОК през вчерашния ден, че наказването му за прекъсване на спортните права за две години е доказано от Спортния трибунал (КАС) в Лозана.

Един от водещите ни плувци в последните години започва в сериите на 100 метра свободен жанр на почналия тази заран шампионат и даде второ време - 51,68 секунди, с което се класира за финала довечера. Най-бърз в пресявките бе съотборникът на Иванов в ПСК " Черно море " - Дениел Нанков, с 51,43 секунди.

Антъни Иванов и индивидът който го съставлява в допинг сагата - Георги Градев, още през вчерашния ден обявиха присъединяване. Обяснението е, че наказването още не е влезнало в действие публично - не са оповестени претекстове, дати и така нататък По този метод - официално видяно, БОК направи гаф през вчерашния ден, защото изпревари процедурата на КАС, че си и разреши мнения и тълкувания.

Комитетът трансферира отговорността за глобата към Градев, който с метода на обжалване през октомври предходната година лишил Иванов от естествен развой и опцията да се отбрани и вероятно понижи периода на глобата. Специалистът по спортно право отвърна и назова чиновниците на БОК " туземци " и " некомпетентни ". 

Световната антидопингова организация (WADA) спря правата на Антъни Иванов през октомври м.г. поради това, че пропуснал три теста за година, защото дал неточен адрес за неочаквани визити. Плувецът отхвърля това. Пред Би Ти Ви той съобщи през вчерашния ден е осъден " за нещо друго ". Той също хвърли виновността върху БОК, по думите му комитетът не го защитил в делото в КАС, а там " непозволено " се присъединили от WADA.  

Антъни Иванов, 24-годишен, бе деклариран на пет дисциплини за Държавното състезание, само че след известието на БОК през вчерашния ден той бе изваден от стартовите описи. Самият плувец настоя нощес, че ще започва на басейн " Диана " и това бе доказано тази заран, когато бе прибавен в първата серия на 100 метра свободен жанр. Специалист е и в дисциплината бътерфлай.

Иванов от години е в спор с управниците в БФ по плувни спортове. Вчера той сподели пред бТВ, че без него " българското плуване умира ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР