Антъни Иванов получи наказание от 3 години лишаване от състезателни

...
Антъни Иванов получи наказание от 3 години лишаване от състезателни
Коментари Харесай

Антъни Иванов ще иска 100 000 лева от Федерацията по плуване и лиценза й

Антъни Иванов получи наказване от 3 години отнемане от спортни права, както и санкция от 2000 лв. за уронване на престижа на Българската федерация по плувни спортове. Това е кулминационната точка на спор, почнал поради обвинявания от страна на Иванов, че по виновност на Федерацията по плуване, той не се е явил на допинг инспекция, за която бе осъден за 2 години от интернационалната антидопингова централа.

" Ще апелираме и ще спечелим. Федерацията ще дава отговор за вреди в размер на 100 000 лв. и ще желаеме лиценза ѝ ", съобщи юристът на Антъни Иванов Георги Градев, представен от Народоосвободителна въстаническа армия.

Той посочи, че федерацията няма административна просвета. " Тя се трансформира в светата инквизиция, те са афектирани и са прокурори и съдии. В демократично общество, когато се твърди, че има клюка, се стига до правосъден развой. Защо Мицин и Миладинов не съдят Антъни Иванов за клюка и засегнатост? Вземат се независими решения за санкции, етичният устав лишава права по други учредения - когато има състезателен спор. Имаме независимост на изложение, като федерацията се пробва да я потули. Съдът би трябвало да каже дали има уронване на авторитет или клюка ", безапелационен е той.

По думите му Антъни Иванов е защитил трима състезатели, уличени в приложимост на допинг, през 2021 година " Оттам стартира институционалната война ", добавя Градев.

Според президента на БФ Плувни спортове Георги Аврамчев от 6-7 месеца Иванов е почнал да насочва нападки против федерацията. " Всичко стартира от 2-годишното му наказване за отсъствие на допинг проби. Има три пропуснати, по тази причина дисциплинарната ни комисия му наложи наказване, което беше обжалвано несполучливо. Санкцията беше доказана. Федерацията го санкционира за отправяне на клюки и обиди, дискредитира плувци, твърди в медийното пространство, че резултатите на Йосиф Миладинов и Петър Мицин се дължат на потребление на неразрешени средства, което е лъжливо изказване. Уронва престижа на треньора си федерацията и министерството ", разяснява той. И разкри, че Иванов и неговият бранител са били поканени на съвещание на дисциплинарна комисия на 5 юни, само че не са се явили.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg