Антъни Джошуа срещу Тайсън Фюри е суперсблъсък за 200 милиона

...
Антъни Джошуа срещу Тайсън Фюри е суперсблъсък за 200 милиона
Коментари Харесай

Джошуа срещу Фюри през септември в най-скъпия мач в историята - 200 милиона паунда

Антъни Джошуа против Тайсън Фюри е суперсблъсък за 200 милиона паунда, който може да се организира на " Уембли " през септември. Саудитският боксов магнат Турки Алалшикх финансира блестящото възобновление на спорта, като финансира и изиска последните дуели сред Ей Джей, Фюри, Франсис Нгану, Дионтей Уайлдър и Джоузеф Паркър.

Влиянието и финансите му унищожиха нормалните оправдания за неосъществяването на мегасблъсъци - като права за лъчение и промотиране, както и кавги - и разрешиха на Рияд да провежда доста борби с елитни боксьори.

Фюри и Олександър Усик ще дефинират първия безспорен държател на тежката категория от 25 години насам на 18 май - с очакван реванш. А Димитрий Бивол и Артур Бетербиев ще се борят за същата чест с четири пояса в лека-тежка категория на 1 юни.

Но откакто лятото навлезе в пустинята, Алалшикх и групата за събития Sela, която спонсорира Нюкасъл, ще се реалокират към Обединеното кралство и този супер дуел би бил ефектен удар.

А промоутърът на Джошуа Еди Хърн изясни по какъв начин неговият човек би могъл да прескочи опашката. Шефът на Matchroom Хърн съобщи пред Пиърс Морган: " Никога не съм си мислил, че ще бъда окей да кажа, че не съм най-могъщият човек в бокса, само че не съм, Турки Алалшик е. Той е най-големият почитател на боевете, който в миналото съм срещал, и всичко, което желае, са най-големите борби и най-големите моменти. Фюри и Усик имат контракт за две борби.

Но в случай че Тайсън Фюри победи Олександър Усик в първия мач, целият свят ще каже: " Моля, не правете втори мач ".

По време на 18-те месеца, през които екипите на Фюри и Усик договаряха контракт за два багра - дълго преди двете отлагания - реваншът и финансите към вероятно повтаряне бяха наболял въпрос. Но чековата брошура и въздействието на Алалшикх унищожават всички нормални спънки и пречки и - както споделя Хърн - досадната уговорка за реванш не би представлявала опасност за проекта за слагане на върхове.

На въпроса какъв брой ще коства борбата сред Фюри и Ей Джей - след два несполучливи опита за договаряне - Хърн отговори: " Стойността му е към 100 млн. паунда за всеки от тях.

Това е най-богатият пердах в историята, най-големият пердах в историята.

Когато приказваме за " Грохот в джунглата " и за " Трилъра в Манила ", нищо няма да се приближи до Джошуа против Фюри. Двама от най-големите в историята на спорта, в най-големия миг за спорта, който някой може да си спомни “.

" Не просто борба на поколенията, а борба в цялата история на спорта, откогато бяха въведени разпоредбите на Куинсбъри. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР