Антъни Джошуа си е поставил за цел отново да стане

...
Антъни Джошуа си е поставил за цел отново да стане
Коментари Харесай

Джошуа планира да е отново шампион до 16 месеца

Антъни Джошуа си е сложил за цел още веднъж да стане международен първенец в тежка категория " в границите на идващите 16 месеца " преди решаващия си дуел против Джърмейн Франклин този уикенд.

Джошуа би трябвало да се изправи против Франклин в O2 Arena в събота вечер в първия си мач след провалянето в реванша предходната година против Олександър Усик. Украинецът лиши купите на Джошуа през септември 2021 година и в този момент Ей Джей е в серия от 3 загуби в последните 5 мача.

След като падна до поредни загуби за първи път в кариерата си, мнозина се съмняваха дали деморализираният Джошуа би бил подготвен да се върне успехите и върха в дивизията.

И въпреки всичко, в събота вечер той стартира оня дълъг и изпълнен с провокации маршрут назад към върха в тежка категория, откакто отхвърли приказките за пенсиониране и насочвайки се към тази нова глава, Джошуа преоцени персоналните си стремежи.

„ Беше страхотна серия “, сподели той за времето до момента в който бе първенец. „ Продължавам напред. Всъщност към този момент не го върша за да получа уважението и вниманието на легендите в категорията, тъй като не съм в тази позиция, само че какви са задачите ми? Едната несъмнено е да стана първенец, което съгласно мен е допустимо в границите на идващите 16 месеца “, разкри Джошуа.

„ Мисля, че би трябвало да забележим какво ще се случи тази година с поясите. Аз просто би трябвало да остана пореден, фокусиран върху подобряването през идващите 12 до 16 месеца, до момента в който съм в борбата за купата “.

Както в този момент стоят нещата, Усик към момента държи три от четирите приети трофеи в тежка категория, като Тайсън Фюри има купата на WBC. След като Усик и Фюри не съумяха да реализират съглашение за установяване на безспорния крал в категорията, промоутърът на Джошуа Еди Хърн сподели предходната седмица, че в случай че неговият човек победи Франклин този уикенд, той е подготвен да възобнови договарянията с Циганския цар пет месеца след договарянията за един напълно английски блокбъстър за следващ път се провалиха.

И даже тези диалози да срещнат друга спънка, Джошуа може би може да изчака трите пояса на Усик да се разделят, преди да преследва един от тях към края на годината. Да се качи още веднъж на международния връх може да е края за Джошуа.

„ Това надпреварване може да продължи какъв брой? Три-четири години? Ако стигна още веднъж до купата несъмнено към този момент ще приближавам четирдесетте. А аз в действителност имам вяра, че боксът е спорт за млади мъже. Необходим е в действителност стабилен темперамент като Бърнард Хопкинс, Джордж Форман, Кличко, Поветкин, с цел да доближат четирдесетте и да са на върха “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР