Антъни Джошуа се надява Тайсън Фюри да победи Олександър Усик,

...
Антъни Джошуа се надява Тайсън Фюри да победи Олександър Усик,
Коментари Харесай

Джошуа стиска палци за Фюри, но смята, че Усик ще победи

Антъни Джошуа се надява Тайсън Фюри да победи Олександър Усик, с цел да може най-сетне да създадат напълно английски блокбъстър за почитателите. Циганския цар ще изложи на карта купата си на WBC с вярата да завоюва поясите на Усик в тежка категория на WBA, WBO и IBF на " Огнения кръг " в Саудитска Арабия на 17 февруари.

Който и да завоюва, ще стане първият неоспорим първенец с четири пояса в историята на тежката категория и ще си тръгне с нов пояс, направен по този мотив. Победителят може да се изправи против Джошуа или някогашния първенец на UFC в тежка категория Франсис Нгану след конфликта им на " Нокаут Хаос " в Саудитска Арабия на 8 март. Очаква се Ей Джей да победи Нгану. Ако това стане, Джошуа ще има или трети пердах с Усик, или напълно английска спекулация.  Украинецът популярно надделя Джошуа и му лиши трите трофеи в тежка категория през септември 2021 година, а 11 месеца по-късно повтори упражнението в реванша.

" Фюри - Усик ще бъде добър пердах ", съобщи Джошуа пред Sky Sports. " Смятам, че Усик е на ръба. Всъщност не съм обезпокоен. Просто желая и двамата да са здрави и да излязат на кръга. Това е сложен мач. Така че това е всичко, което мога да желая - да изоставен кръга здрави “.

„ Що се отнася до това по какъв начин ще се развият събитията, в прочут смисъл те не засягат живота ми. Не съм като един от тези почитатели, които стартират да плачат, тъй като някой е спечелил или изгубил. Това е, което е. Утрешният ден идва. Късмет и на двамата. "

За Джошуа дълго чаканият конфликт с Фюри е желан, макар че чака Усик да стане първият човек, който ще победи сънародника му.

" Вероятно опцията да се удрям с Тайсън Фюри, ме кара да притискам палци за него. Мисля, че това е по-добър дуел за почитателите и за мен самия. Но мисля, че Усик ще победи ".

Фюри против Усик има уговорка за реванш. Така че, даже в случай че украинеца завоюва в " Огнения кръг ", той ще би трябвало да победи още веднъж Фюри, преди да се състои трилогия с Джошуа.

Междувременно се чака Джошуа да се насочи към купата на IBF, която ще се оваканти, когато Фюри и Усик потвърдят, че ще се бият на реванш, вместо да се изправят против наложителния кандидат Филип Хъргович.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР